In de samenleving van vandaag is samenwerking meer dan ooit van belang. Er ligt een serie uitdagingen op ons pad die we alleen met vereende krachten te lijf kunnen gaan. Een kleine greep: de enorme druk op de woningmarkt, de scheiding wonen en zorg, de onder hoogspanning staande arbeidsmarkt in zorg, welzijn en onderwijs, een mogelijke economische crisis, bestaanszekerheid, het stikstofdossier en niet te vergeten een groeiend wantrouwen in overheden en instituties.

Voornoemde punten zijn geen ver van ons bed show. Juist op lokaal niveau is een slag te maken en kan gewerkt worden aan een nieuw onderling vertrouwen en een perspectief voor iedereen. Met die waarden in ons achterhoofd werkt Beyond Now samen met onder meer de gemeente Hardenberg, Sacon, het Expertteam Woningbouw, Plaatselijk Belang Balkbrug, Vechtdal Wonen, verschillende pandeigenaren en enkele marktpartijen aan een herontwikkeling in het hart van Balkbrug. 

Mede vanuit de verbondenheid van dorpsbewoners met het dorpshart is deze herontwikkeling – van in dit geval het zuidwestkwadrant -van groot belang is. Juist het leven in een dorp legt de basis voor noaberschap, de wetenschap dat je iets voor elkaar kunt betekenen, en – indien nodig – een beroep op elkaar kunt doen. Dat is geven en nemen. Wederkerigheid. En het besef dat we niet het onderste uit de kan hoeven halen om gelukkig te kunnen zijn.

Binnen het dorpshart biedt het zuidwestkwadrant een extra belangrijk speelveld. Op deze plek is er de ruimte om een keur aan doelgroepen aantrekkelijk te kunnen laten wonen in een levendige en duurzame woonomgeving waar we omzien naar elkaar. Dat vraagt om een diversiteit aan woningen en voorzieningen en een toekomstbestendige visie. En dat realiseren we juist vanuit de samenwerking.

Het resultaat van het gedeelde enthousiasme tussen partijen heeft geleid tot een ontwikkelplan dat uitgaat van genoemde diversiteit, jong en oud bedient in huur en koopwoningen, aandacht heeft voor ontmoeting, en voor gezondheid in bredere zin, ruimte geeft aan voorzieningen en groen, zichtbaar is en duurzaam. Op naar de volgende fase.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.