Van 16-26 april 2022 organiseert Beyond Now opnieuw de studiereis Gelukkig oud worden in Japan! Thema’s zijn net als tijdens onze reis in 2019 wonen, welbevinden, zorg, hospitality en architectuur. We gaan op zoek naar hoe in het meest vergrijsde land ter wereld met de vergrijzing wordt omgegaan, hoe de oudere Japanners gelukkig zijn en welke middelen worden ingezet om de kwaliteit van leven hoog te houden in een sterk verstedelijkte omgeving. Onze studiereis start in Tokyo, waarna we Kanazawa en Kyoto aandoen en afsluiten in de Blue Zone op Okinawa. Op hoofdlijnen is ons programma als volgt:

Dag 1: vlucht naar Tokyo

Dag 2: aankomst in Tokyo en stadswandeling met gids door Hikifune

Dag 3: introductie bij de Nederlandse ambassade, Ninehours, facts and figures in wonen, welzijn en zorg in Japan met UR en een hoogleraar aan de Tokyo Kasei University/ bezoek aan Kotoen

Dag 4: Roppongi Hills en Sunny Hills Café

Dag 5: shinkansen trein naar Kanazawa, bezoek aan Share Kanazawa, Gyozenji en Sayenji

Dag 6: TamaHome prefab bouwen en thunderbird trein naar Kyoto

Dag 7: Alphaville architects en traditioneel Japan 

Dag 8: vlucht naar Naha (Okinawa) 

Dag 9: Blue Zone Okinawa

Dag 10: Nakama Ikuyo Architecture, bezoek aan woonzorg combinatie in Okinawa City en vlucht naar Osaka Kansai

Dag 11: vlucht naar Amsterdam

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Het is desgewenst mogelijk om de studiereis in te korten door op dag 8 te kiezen voor een vlucht naar Nederland. Een langer verblijf na dag 11 is op aanvraag ook te organiseren.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.