Beyond Now en Futurecheck hebben het Trendinstituut Bouw opgericht

Versterkt door de crisis verandert de huidige samenleving in rap tempo, en de vastgoedmarkt evenzo. Traditionele waarden en systemen maken plaats voor nieuwe overtuigingen, nieuwe verhoudingen, nieuwe technologieën en nieuwe verdienmodellen. Kennis over deze trends is broodnodig om te overleven in een tijd van hyperverandering. Trends betalen de energierekening niet, maar zorgen er wel voor dat je er later nooit meer eentje krijgt. Trends moet je kennen als je je organisatie en je business model toekomstproof wilt maken. Trends en toekomstdenken leveren geld en business op – mits je de relevante inzichten op de juiste manier weet toe te passen. Duurzaam en ethisch, want dat is óók een trend. Trendinstituut Bouw kent de trends in de samenleving en in de vastgoedwereld die de kansen van straks bepalen. Wij vertalen deze trends in concrete businesscases en brengen de toekomst samen met u tot leven.

Waarom?

Omdat u in onze veranderende samenleving precies wilt weten hoe u de klanten van straks kunt bereiken en bedienen. Het bezit van een huis is soms een winstmaker, maar vaak ook ballast. Wat we eigenlijk nodig hebben is niet het ‘bezit’ van een huis, maar de toegang tot en het gebruik van de diensten eromheen. Woondiensten, energiediensten, comfortdiensten, lifestylediensten, zorgdiensten. In het Trendhuis komen alle trends tezamen. Het is unplugged (energie-onafhankelijk), 3Dgeprint (print de badkamer) en een appje (bestuur het huis op afstand). Het is Ikea (doe het zelf) en Spotify (neem een abonnement). En je kan over de hele wereld wonen in andere Trendhuizen.

Het Trendinstituut Bouw werkt aan een abonnement op persoonlijke maat dat al deze woonbehoeften samenbrengt. We onderzoeken op de modernste manier – transparant, met behulp van crowdsourcing en coöperatief – of het mogelijk is de nieuwste trends toe te passen op wonen & bouwen. Bijvoorbeeld in de vorm van een Trendhuis Coöperatie en een crowdfunding project. Wilt u lid worden, investeert u mee? Zo kunnen we de bouwwereld uit het slop halen en honderdduizenden huizenbezitters gelukkig maken.

Project Trendhuis is het eerste initiatief. Trendinstituut Bouw kent de trends in samenleving & bouw en vertaalt deze naar concrete vastgoedoplossingen.

Ook geïnteresseerd in project Trendhuis of de vertaling van trends naar oplossingen?
• futurist & trendwatcher Marcel Bullinga 06-29552946
• initiator van Senior Smart Living Alex Sievers 06-50685175
• sociaal-geograaf en verbinder Annelies van der Nagel 06-53793698

Hoe?

Door onze kennis met u te delen over de trends van nu en in de toekomst en de kansen die dit met zich meebrengt op het gebied van bouwen, ruimte en vastgoed.

Wat?

Wij helpen u bij de vertaalslag van actuele trends en ontwikkelingen in concrete business cases of organisatiemodellen voor uw onderneming.

Lees verder over De Trend Top 3

Lees verder over Trendhuizen

Lees hier over de diensten van Trendinstituut Bouw

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.