Beyond Now werkt aan verschillende woon- en leefconcepten. Altijd vraaggericht, opgezet vanuit het gezichtspunt van de doelgroep, en met het oog op de manier waarop kopers en huurders hun eigen levens willen vormgeven. Groen, gezond en gastvrij wonen zijn onze speerpunten, waarnaast we nadrukkelijk inspelen op stedelijke, dorpse en landschappelijke kwaliteiten. Ruwweg ontwikkelen we concepten in een drietal categorieën:

1 – attractief & samenredzaam (aantrekkelijk wonen voor senioren),

2 – gezond & gastvrij (wonen, welbevinden & zorg) en

3 – puur en klimaatvriendelijk wonen in een landelijke of groene setting.

Over en weer zijn er uiteraard ook vele dwarsverbanden. Elk van de concepten is ook gebaseerd op een samenleving waarin ontmoetingen laagdrempelig zijn en waar zelf- en samenredzaamheid niet slechts holle woorden zijn. 

Buurtschap De Deel in Nieuwleusen

1. ATTRACTIEF & SAMENREDZAAM

SENIOR SMART LIVING

In Senior Smart Living staan de uitwerking van de kernwaarden verbinden, genieten en ontplooien in een comfortabele en inspirerende woonomgeving centraal. Senior Smart Living faciliteert actieve senioren met een uitdagende buurt en een toegesneden hospitality. ParkEntree in Schiedam is met 89 woningen en een lounge het eerste gerealiseerde voorbeeld van een Senior Smart Living omgeving.

BUURTSCHAP DE DEEL

Buurtschap De Deel in Nieuwleusen is een kleinschalig hofconcept voor medioren en senioren die gemeenschapszin hoog in het vaandel hebben staan. In Buurtschap De Deel realiseren we 20 gelijkvloerse woningen rond een mandelige buitenruimte. Parkeren gebeurt buiten het gemeenschappelijke hof, waardoor er sprake is van een optimale groene beleving.

HAPPY HUNGARY

In Hongarije werken we aan de ontwikkeling van een landgoed gericht op senioren in Kunadacs.

SOLIVITA

Een nieuwe, comfortabele, mediterrane bungalow in een buurt waar je je geen moment hoeft te vervelen… (maar dat mag wel). Heerlijk zwemmen in de ‘community pool’. Of een boekje lezen in de hangmat, met uitzicht op het ruige berglandschap. (Eindelijk) de tijd nemen voor je hobby’s. ’s Ochtends vroeg wandelen in de natuur of een balletje slaan met vrienden. Later op de dag borrelen met de buren op één van de vele beschaduwde terrassen. En tot laat dineren op straat in Murcia of Alicante.

En dat alles terwijl de zon schijnt. 

BIENVENIDOS in Solivita, dé community voor vitaal, ondernemend en onbezorgd leven met 50-plussers.

Met Solivita werken wij aan woonomgevingen waarin ontmoetingen centraal staan, mensen elkaar kunnen vertrouwen en iets voor elkaar over hebben. Omdat er in onze snel veranderende samenleving behoefte is aan leefomgevingen die enerzijds activeren en stimuleren en anderzijds faciliteren om net wat meer mogelijk te maken. Solivita gaat niet per se over zorg, alhoewel thuiszorg wel een plek heeft in het concept. Solivita is vooral gericht op preventie door de insteek op community.

QUOKKA

Quokka Bungalow is ons concept voor een grondgebonden, gelijkvloerse en compacte bungalow met de ruimtebeleving van een villa. De doelgroep van Quokka Bungalow laat een ruime eengezinswoning / tweekapper / vrijstaande woning achter met teveel overbodige kamers nu de kinderen het huis uit zijn.


Dorpsplein Mierlo-Hout in Helmond

2. GEZOND & GASTVRIJ

MEEWONEN

Meewonen is een leefconcept dat inclusief wonen als ambitie heeft. Niet omdat dat nou zou moeten, maar omdat dat heel leuk en inspirerend kan zijn. In Winterswijk werken we samen met de gemeente aan een eerste meewonen-buurt. Het concept combineert jongere en oudere zelfstandig wonenden met mensen voor wie met oog op hun zorg vraag enige begeleiding op zijn plaats is.

De CPO Woonanders die we in Lelystad begeleiden en het project Rust&Reuring in Utrecht passen grotendeels ook onder deze noemer. In al deze projecten ontwikkelen we op een locatie die ook nadrukkelijk ruimte geeft aan landschappelijke kwaliteiten.

DORPSPLEIN

In Dorpsplein Mierlo-Hout werken we aan een leefconcept dat mensen met lichte en zware zorgvragen samenbrengt met mensen zonder zorgvraag. De ingrediënten daarvoor zijn een aantrekkelijke ruimtelijke setting waarbij ontmoetingen eenvoudig kunnen plaatsvinden, en een organisatie waarin we mensen faciliteren in hun eigen regie, op basis van wat ze kunnen – ook al is dat minder dan ze zouden willen.

SEE ME, FEEL ME, TOUCH ME, HEAL ME – TOMMY

TOMMY is een innovatief gezondheids- en hospitalityconcept in een multi-use complex dat wonen combineert met gezondheid, beweging, ontmoeting, wellness, voeding en recycling, en vergroening. De nieuwbouw die we als nieuwe hartkamer in een wijk ontwikkelen is de architectonische vertaling hiervan. Een complex dat inspireert om te bewegen en faciliteert om heerlijk te leven. TOMMY is één van de winnaars van een nominatie in Groningen in de landelijke prijsvraag Who Cares.


In aanbouw: ’t Erf van Burg op Texel

3. PUUR & KLIMAATVRIENDELIJK

GEWORTELD WONEN

Geworteld Wonen is gerealiseerd in meervoudig opdrachtgeverschap. Geworteld Wonen is een modern landgoed waar groen, tuinieren en een duurzame aanpak centraal staan. Tussen 2012 en 2018 hebben we in Rijswijk een buurt ontwikkeld en gebouwd met 47 woningen op en rond een collectieve moestuin. Geworteld Wonen heeft een nominatie in de wacht gesleept bij de Architectenweb Awards voor het mooiste woongebouw van 2018.

HET DORPSE ERF

Een dorps erf combineert een landelijk gevoel met de verbondenheid in een kleine buurt met verschillende huizen rond een collectieve buitenruimte: het erf. Het Dorpse Erf speelt in op de wensen van mensen voor wie de kernwaarden echtheid, duurzaamheid, betrokkenheid en gezond leven van belang zijn. Op verschillende locaties werken we, of hebben we gewerkt, aan zo’n dorps erf – dat ook heel goed aardt in een stedelijke omgeving.

Op dit moment ontwikkelen we Het Groene Hof in Joure en de Van Lenneptuin in Soest.

In aanbouw zijn de 17 woningen ’t Erf van Burg op Texel, dat we samen met KRKTR hebben ontwikkeld. Overigens krijgt dit erf een vervolg met het Marserf, op basis van een zeer recent door ons team gewonnen tender.

Op de iets langere termijn staat ook een dorps erf in Beekbergen op ons programma.

WOONANDERS LELYSTAD

We begeleiden de duurzame en natuurinclusieve CPO Woonanders Lelystad. Met een enthousiast groep werken we aan een nieuwe woonomgeving waar groen, gezond en gastvrij leven centraal staan.


4. EN DAARNAAST …

Vitaal&Zo

Vitaal&Zo is dienstverlener op het vlak van hospitalitymanagement. Vitaal&Zo levert een hospitalitypakket met als doel de bewoners te faciliteren in hun eisen en wensen en om hun woonomgevingen mooi en levendig te houden.

  • de exploitatie van gedeelde voorzieningen
  • de inzet van een hospitalitymanager
  • de conceptbewaking
Vitaal&Zo
Vitaal&Zo