logo-vitaalenzo

De stichting Vitaal&Zo is dienstverlener op het vlak van hospitalitymanagement. De eerste buurt waar Vitaal&Zo actief zal zijn is ParkEntree in Schiedam, een buurt met het label Senior Smart Living door onder meer Beyond Now ontwikkeld. Op 11 november 2016 start aldaar de verkoop van de woningen, kort daarna gevolgd door de start van de verhuur. Het hospitalitypakket dat Vitaal&Zo biedt is afhankelijk van de schaal en maat van een buurt en de wensen en eisen van de bewoners ter plekke. In ParkEntree biedt Vitaal&Zo het volgende pakket:

  • de exploitatie van gedeelde voorzieningen
  • de inzet van een hospitalitymanager
  • de conceptbewaking van ParkEntree

ParkEntree beschikt over een fraai clubhuis met terras, waar bewoners elkaar ten alle tijden kunnen ontmoeten en dingen kunnen organiseren. Het clubhuis heeft een gezellige lounge en eetkamer met biljart, tv en wifi, een semi-professionele keuken, een logeerunit en een ruimte waar bijvoorbeeld fitness of fysiodiensten aangeboden kunnen worden. In de directe nabijheid is bovendien extra zaalruimte voor activiteiten beschikbaar evenals een tweetal tennisbanen.

De bewoners van ParkEntree worden automatisch lid van de Vereniging ParkEntree. Hiervoor betaalt elk huishouden maandelijks een bijdrage. In ruil daarvoor mag iedere bewoner gratis gebruik maken van het clubhuis. De beheerorganisatie, waarin alle bewoners verenigd zijn, heeft een contract afgesloten met Vitaal&Zo, die het clubhuis vanuit de kunst en kennis van gastvrijheid beheert en de rompslomp die daarbij komt kijken voor de bewoners uit handen neemt. De bewoner pakt de leuke dingen op: bridgeavonden organiseren, tuinieren, de nieuwsbrief voor bewoners samenstellen, de website redigeren, of wat verder aan wenselijke activiteiten wordt bedacht. 10 uur per week staat een gastvrouw of gastheer klaar. Hij of zij coördineert alle vrijwillige inzet van bewoners, denkt en helpt mee waar mogelijk en is aanspreekpunt voor allerhande vragen.