Publicaties

Hieronder vindt u een overzicht van enkele van onze recente publicaties. Deze zijn zonder kosten te downloaden.

De afgelopen maanden is ons project Città Romana regelmatig onderwerp geweest in diverse media. Klik hier voor een beknopt overzicht.

In de periode 2003-2012 is er in de media veel aandacht geweest voor ons initiatief Seniorenstad een eigenzinnig dorp. Klik hier om enkele van de artikelen uit die tijd te lezen. Seniorenstad heeft een vervolg gekregen in Senior Smart Living, in welk kader nu een eerste project, ParkEntree Schiedam, in aanbouw is.

Een tuin als bindmiddel

Voor het jubileumnummer van Tuinjournaal schreef Alex Sievers het artikel “Een tuin als bindmiddel”. Een artikel over de bijzondere insteek van het project Geworteld Wonen alwaar de collectieve (moes)tuin ervoor zorgt dat de harten van de toekomstige bewoners sneller gaan kloppen.

Klik hier om het artikel in Tuinjournaal te downloaden.

tuinjournaal voorkant

Ondernemend ouder worden in Senior Smart Living

Voor het septembernummer van Geron schreef Alex Sievers het artikel “Ondernemend ouder worden in Senior Smart Living”. Een artikel over de kracht en de drive van mensen met een iets hogere leeftijd, over participatie en over de grote behoefte aan woonmilieus die senioren faciliteren in ondernemend ouder worden.

U kunt het artikel hier downloaden.

geron omslag

Onbescheiden Vragen

Interview met Alex Sievers in Vastgoed, november 2014.

aritkel in vastgoed

Niemand wil nog een rusthuis

Interview met Alex Sievers in de Metro, 20 juni 2014. Klik hier om het artikel te downloaden.

artikel-metro-klein

Wonen en woondromen 

Voor de gemeente Katwijk bundelden we de bevindingen van drie avonden brainstorm met 60-plussers in het boekje Wonen en Woondromen. Deze is hier te downloaden.

Wonen en woondromen omslag

Grijs kleurt de stad

We zetten in juni 2014 onze visie op ouder worden en de stad op papier onder de titel Grijs kleurt de Stad. Klik hier om deze visie te downloaden.

grijs kleurt de stad - omslag

Bloeiende burgers

Voor VHV-Bulletin schreef Alex Sievers eind 2013 een artikel over de participatiesamenleving. Klik hier voor de download

img11-1820a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.