Curriculum Vitae Alex Sievers

Ik help professionals en consumenten in het ontwikkelen van huizen en buurten die verrassen en mensen raken. Met mijn hart en mijn verstand. Binnen Beyond Now doe ik dat door te luisteren naar onze klanten, door hen te inspireren buiten bestaande kaders te denken en door wensen en eisen van woonconsumenten in beeld te brengen. Op die manier draag ik voor of samen met diverse stakeholders bij aan een aantrekkelijke en vooral ook diverse woningvoorraad. Mijn bijzondere aandacht daarbij gaat uit naar elementen als eigenaarschap, wederkerigheid, betekenis in en deelname aan de samenleving. Groen, gezond en gastvrij.

Beyond Now is een fris bedrijf dat werkt aan een inclusieve samenleving op basis van visiestudies en conceptontwikkeling in de woningmarkt. Concrete dienstverlening: visieontwikkeling, doelgroepenadvies, conceptontwikkeling, bewonerspanels, cocreatie en participatietrajecten en het organiseren van studiereizen in binnen- en buitenland.

Werkervaring

 • Oprichter / Eigenaar Beyond Now Ontwikkeling bv, vanaf 2022
 • Oprichter / Eigenaar Beyond Now Project bv, vanaf 2022
 • Oprichter / Eigenaar Beyond Now bv, vanaf 2013
 • Oprichter en voorzitter Stichting Vitaal&Zo, vanaf 2016. Vitaal&Zo biedt hospitalitymanagement om senioren te faciliteren in aantrekkelijk wonen en leven.
 • Partner AgeSpiratie (voorheen ActivAge Groep) vanaf 2013-heden. AgeSpiratie is een netwerk van professionals dat vorm geeft aan een gedeelde passie: een bijdrage leveren aan goed ouder worden in een samenleving voor alle generaties.
 • Voorzitter Stichting 2openeyes, 2013-2018. 2openeyes is het internationale netwerk dat zich richt op sociale innovatie en economisch perspectief in onze participatiesamenleving.
 • Ontwikkelaar Soulife, van 2009-2013. Soulife is een platform voor vraaggestuurd wonen.
 • Voorzitter MCD Kennisnetwerk, 2005-2011. Kennisnetwerk Gebiedsontwikkeling.
 • Partner-adviseur Inbo, van 1997-2013. Bureau voor architectuur, stedenbouw, advies en bouwkunde. Speerpunt in werkzaamheden: woningmarktonderzoek.
 • Onderzoeker bij Rigo Research en Advies, 1991-1997. Speerpunt in werkzaamheden: grondbeleid en volkshuisvesting.
 • Freelance adviseur bij de Rijksgebouwendienst, 1989

Opleiding

 • Masteropleiding City Developer aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft (masterdiploma 2005)
 • Projectmanagement aan PHTO Amsterdam (diploma 1995),
 • Studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft (doctoraal 1988),

Werkvelden

Alles rond senioren en wonen, wonen, welzijn en zorg, vraaggestuurd wonen, vinden en binden van woonconsumenten, concept- en projectontwikkeling, gebiedsmarketing en integrale gebiedsontwikkeling, visie- en strategieontwikkeling, beleids- en marktadvies op het gebied van wonen en bewoners, organisatie studiereizen en coaching.

Recente projecten

Initiatiefnemer Blue Zone Festival, Conceptontwikkelaar Leefgoed Haarendael, Projectleider herbestemming intensieve veehouderij Buren, Conceptontwikkelaar Huis van de Wijk Scheveningen, Procesmanager Gebiedsagenda Boskamp, Omgevingsmanager participatie Helmond Oost, Ontwikkelaar Van Lenneptuin Soest, Ontwikkelaar Buurtschap De Deel, Ontwikkelaar Ons Groene Stekje, Projectleider Dorpsplein Mierlo-Hout, Projectleider Woningprogrammering Buren, Conceptontwikkelaar Happy Hungary Senior Living, Projectleider Herbestemming Città Romana, Projectleider TOMMY, Initiatiefnemer Senior Smart Living / Seniorenstad en ParkEntree, Procesbegeleider Geworteld wonen, Procesmanager woongemeenschap Qabila in Utrecht, Zo wil ik wel 150 worden, Hergebruik in Almere OosterwoldPrioritering woningprogramma Katwijk, Bewonerspanels Centrumplan Vlijmen, Regionale Woonvisie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, Verstedelijkingsvisie Stadsregio Arnhem-Nijmegen, SoulifeWolf, Grijs kleurt de Stad, Organisator Studiereizen VS, Japan, Scandinavië, Duitsland.

Nevenactiviteiten

Lid MCD Kennisnetwerk, fotograaf.

1 reactie

Majel Tromp · 31/01/2017 op 14:37

Beste Alex en Annelies,
Om maar met de deur in huis te vallen, graag zou ik eens met een van jullie om de tafel gaan zitten.
Ik ben bezig met een Jong/ouderen woonconcept Marigold, waar de spil het hart van het plan is waar diverse functies in zitten.
Mijn plan en waar jullie meebezig zijn bij ParkEntree zitten veel overeenkomsten.
Ik heb net weer een gesprek gehad met Pinnacle over WesterparkWest en wat daar eventueel mogelijk is.
Om mijn plan, ook financieel nog beter te onderbouwen, zoek ik naar partijen met ervaring of met dezelfde ideeen. Graag hoor ik of jullie tijd hebben om met me te sparren.
Hartelijke groet,
Majel Tromp, 0653552669

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.