Onze concepten omtrent puur en klimaatvriendelijk wonen zijn zowel stedelijk als landelijk, maar altijd groen, en kennen bijzondere vormen van eigenaarschap.

We onderscheiden:

  • Het dorpse erf
  • Geworteld Wonen
  • Woonanders

HET DORPSE ERF

Het Dorpse Erf combineert een landelijk gevoel met een dorpse verbondenheid in een kleine buurt met verschillende huizen rond een collectieve buitenruimte: het erf. Het Dorpse Erf speelt in op de wensen van mensen voor wie de kernwaarden echtheid, duurzaamheid, betrokkenheid en gezond leven van belang zijn. Op verschillende locaties werken we, of hebben we gewerkt, aan zo’n dorps erf – dat ook heel goed aardt in een stedelijke omgeving. 

Op dit moment ontwikkelen we Het Groene Hof in Joure en de Van Lenneptuin in Soest. 

In aanbouw is ’t Erf van Burg op Texel, dat we samen met KRKTR hebben ontwikkeld. Overigens krijgt dit erf een vervolg met het Marserf, op basis van een zeer recent door ons team gewonnen tender.

Op de iets langere termijn staan ook dorpse erven in West Maas en Waal en Beekbergen op ons programma.

Een inmiddels gerealiseerd voorbeeld van een dorps erf is Geworteld Wonen in Rijswijk.

GEWORTELD WONEN

Geworteld Wonen is gerealiseerd in meervoudig opdrachtgeverschap. Geworteld Wonen is een modern landgoed waar groen, tuinieren en een duurzame aanpak centraal staan. Tussen 2012 en 2018 hebben we in Rijswijk een buurt ontwikkeld en gebouwd met 47 woningen op en rond een collectieve moestuin. Geworteld Wonen heeft een nominatie in de wacht gesleept bij de Architectenweb Awards voor het mooiste woongebouw van 2018.

WOONANDERS LELYSTAD

We begeleiden de duurzame en natuurinclusieve CPO Woonanders Lelystad. Met een enthousiast groep werken we aan een nieuwe woonomgeving waar groen, gezond en gastvrij leven centraal staan.