De Nederzetting wordt een kleinschalig en gezond buurtje in Almere Oosterwold waar mensen ontspannen wonen…werken(?)…. genieten…. groenten verbouwen….. en energie opwekken.

Samen met 8A Architecten, Brüggemann Bouw, Bouwen in Oosterwold én toekomstige bewoners maakt Beyond Now deze bijzondere buurt mogelijk.

Wonen aan een brink

Dat De Nederzetting geen gewone buurt is zie je meteen. Langs water, schapenweides of akkers kronkelen bewoners zich straks een weg naar huis. De woningen liggen niet aan een straat, maar aan een brink. Net als de eerste nederzettingen in het gebied waarvan resten gevonden zijn. In de buurt van de brink komt ook een werk-/hobbyschuur, voor de hobby’s die wat meer ruimte vragen. Of misschien wel een grote waterplas. Of…of…of… Hoe de buurt er precies uit komt te zien, dat bepalen bewoners samen! Met professionele begeleiding van onze kant.

Markante houten woningen

De woningen zijn karakteristieke, moderne, houten in het landschap, met een knipoog naar de architectuur van de eerste nederzettingen in ons land. De kenmerkende hoge puntkap zorgt voor een hele bijzondere ruimtebeleving in huis en biedt allerlei indelingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld een woonkamer tot aan de nok. Of een vide in huis.

Waarom hout? Omdat hout een milieuvriendelijk materiaal is (hout heeft de unieke eigenschap dat het CO2 opslaat in plaats van uitstoot) en zorgt voor een gezond en bijzonder aangenaam binnenklimaat. Bovendien heeft hout een zeer hoge isolatiewaarde, met lage koel- en stookkosten tot gevolg.

Lees meer over De Nederzetting op www.denederzetting.nl.