Het Dorpse Erf combineert het landelijke gevoel met een dorpse verbondenheid. Knus, leuk, ontspannen. Authentiek in een eigentijdse setting. Duurzaam. Voor mensen die lekker buiten willen wonen. Houden van groen, van beesten, van hobbyen in de schuur. Van vrijheid. En net iets meer aandacht hebben voor de natuur, voor de omgeving en voor elkaar – in een ongedwongen vorm van betrokkenheid. Welkom op Het Dorpse Erf!

Pijler van het concept is – zoals de naam aangeeft – een erf dat collectief eigendom is van alle bewoners. Het erf is een plaats van ontmoeting. Van ruimtebeleving. Van anders thuiskomen. Een veilige plek voor de kinderen om te spelen. Voor kippen om te scharrelen? Voor alle bewoners….om te ontspannen en te genieten.

Het Dorpse Erf speelt in op de wensen van mensen voor wie de kernwaarden echtheid, duurzaamheid, betrokkenheid en gezond leven van belang zijn. Dat past bij een locatie nabij het landelijk gebied en ook bij de huidige ontwikkeling in de samenleving waar mensen meer aandacht schenken aan elkaar, de omgeving en zichzelf. Gezamenlijke verantwoordelijkheid over de kwaliteit van de woonomgeving hoort daar ook bij. Hiermee stimuleert het concept de nabuurschap: met elkaar delen de bewoners van Het Dorpse Erf de wens om hun woonomgeving naar eigen inzichten mooi, leuk en aantrekkelijk te houden. Fijn ook voor eventuele kinderen, die dezelfde combinatie van vrijheid en betrokkenheid zullen ervaren. Naast nabuurschap speelt ons woonconcept in op milieubewust en gezond leven. Daar horen vanzelfsprekend de meest moderne technieken bij die zorgen voor een woning met zo laag mogelijke energielasten. Maar ook de nadrukkelijke verbondenheid met het landschap en het buitenleven is daarin een belangrijke kwaliteit.

In ontwikkeling: Van Lenneptuin in Soest en Het Groene Hof in Joure.

In aanbouw: t’ Erf van Burg op Texel (in samenwerking met KRKTR). Dit erf krijgt een vervolg in het Marserf.
Opgeleverd: Geworteld Wonen. Beeldverhaal Geworteld Wonen (in samenwerking met Inbo architecten)