Op zaterdag 5 maart 2022 organiseerden we de Dag van de Boskamp en er is een vragenlijst om inzicht te krijgen in de wensen vanuit die Boskamp. Deelname vanuit de Boskamp aan beide acties stellen we zeer op prijs.

Vragenlijst

De vragenlijst is bedoeld om inzicht te krijgen in wensen en ideeën vanuit Boskamp voor het te vernieuwen dorpshart. Daarbij gaat het onder meer over wonen, welzijn en zorg. Speciale aandacht in deze vragenlijst gaat uit naar bijzondere woonconcepten, zoals gecombineerde woonvormen voor starters en senioren. Om je mening over deze en andere zaken te geven klik je hier.

Gezamenlijke lunch en werksessie

Op zaterdag 5 maart 2022 organiseren we tussen 10:30 en 14:30 een brede werksessie met veel verschillende invalshoeken. Wat is er te doen? Een ontwerpspel, een kernwaardenspel, een inspirerende inleiding over woonzorgconcepten in binnen- en buitenland, een brainstorm over woonvormen voor jong en oud en een creatieve workshop waarin we fotograferen en schilderen.

Via de onderstaande knop kun je je aanmelden als deelnemer voor deze gezellige bijeenkomst waarbij we met elkaar nadenken over de toekomst van het dorpshart van Boskamp. Bij deze aanmelding vragen we ook om een voorkeur aan te geven voor deelname aan één van de verschillende onderwerpen. Dat laat onverlet dat je ook de hele dag welkom bent en aan meerdere sessies kunt meedoen.

Woonzorgconcepten

Yvonne Witter van Zorgsaamwonen zal een inspirerende inleiding houden over verschillende bijzondere woonconcepten die momenteel in ontwikkeling zijn. Daarbij komen diverse zaken aan de orde zoals concepten voor mensen op leeftijd, concepten voor jong en oud, concepten waarbij zorg een bijzonder element is en meer.

Jong(er) en oud(er)

Vervolgens zal architecte Marcia Mulder gesprekken voeren over of en hoe we woningen voor jongere en oudere huishoudens zouden kunnen combineren.

Ontwerpspel

Theo de Bruijn van IAA architecten zal een ontwerpspel spelen met Boskampenaren. Deze game op een groot speelbord maakt inzichtelijk welke acties er op het ruimtelijke vlak gewenst zijn om het dorpshart klaar te stomen voor de toekomst.

Kernwaardenspel

Het kernwaardenspel is een spel waarbij je mede-Boskampenaren al brainstormend over de waarden die centraal zouden moeten staan voor de toekomst van het dorp beter leert kennen. Moet het dorpshart gemeenschapszin stimuleren of juist een koers volgen gericht op ondernemerschap. Of wellicht zijn ng andere invalshoeken passender.

Creatieve workshop

Bianca Ambrosius en Kiki Jaspers van Kunstatelier Bliss geven een creatieve workshop waarbij we met elkaar het gevoel van Boskamp gaan vastleggen in een groot schilderij. Voordat er verf aan te pas komt verkennen we samen, al fotograferend, Boskamp. De beelden geven de benodigde inspiratie voor als we achter de schildersezel staan. Je kunt in deze workshop meedoen aan het fotograferen, aan het schilderen of aan allebei.

Het gehele programma vind je hier.