Senior Smart Living is het eerste woonconcept in Nederland speciaal voor mensen die nét wat ouder zijn en nog vol zitten met ambities. Senior Smart Living is de plek om te genieten van het leven met nieuwe en oude vrienden. De plek om jezelf nog verder te ontwikkelen, om die dingen te doen waar je voorheen nooit echt aan toe kwam. De plek om je passies opnieuw te ontdekken.

Senior Smart Living is:

  • wonen, werken en recreëren met leeftijdsgenoten;
  • combinatie van vakantiegevoel en zinvol leven;
  • ontmoeten;
  • keuzevrijheid en diversiteit;
  • een keuze uit voorzieningen afgestemd op de doelgroep;
  • kansen voor innovatie en economische ontwikkeling;
  • professioneel èn vrijwillig beheer;
  • blijvend!

De voorzieningen in Senior Smart Living
De voorzieningen worden in een combinatie van vrijwillige en professionele inzet beheerd. De voorzieningen zijn, wanneer mogelijk, opgeleverd voordat er woningen staan. Het aanbod voorzieningen is afgestemd op de omvang van de buurt. Een greep uit het aanbod: zwembad, tennis- of pickleballbaan, fitness, denksport, zaalruimte voor theater en verenigingen, bowles, café, restaurant, dienstencentrum. Mogelijk ook interessant: uitwisseling van woningen met inwoners uit Sun City in Arizona. Enkele van deze mensen, ook woonachtig in een op actieve senioren afgestemde buurt lenen hun woningen graag een tijdje uit, om dan zelf in Nederland te kunnen verblijven.

Lees verder over Senior Smart Living

De eerste

De eerste buurt met het karakter van Senior Smart Living is ParkEntree in Schiedam. Hier is vanaf oktober 2017 gebouwd aan een buurtje met 89 woningen in verschillende typen en prijsklassen met een gemeenschappelijke lounge. De laatste woningen in Schiedam zijn in mei 2020 opgeleverd.

Lees verder over ParkEntree

ParkEntree, juni 2020
ParkEntree, mei 2019
ParkEntree, mei 2019
ParkEntree, maart 2019

De tweede

De tweede buurt waaraan we werken in het kader van de waarden van Senior Smart Living is Città Romana in Hellevoetsluis. Hier gaat het met name om de herbestemming van een vakantiepark tot een buurt waar permanent gewoond mag worden. In Città Romana staan momenteel 263 woningen, waarnaast er een voorzieningencluster aanwezig is, en een prachtige landelijke setting vlakbij het Haringvliet.

HELLEVOETSLUIS – Droneshot Città Romana