Beyond Now, ZILT architecten en Schurink Planontwikkeling werken aan een plan voor de herontwikkeling van het Boogplein in het Groningse Winsum. Dit plan, dat voorziet in kleinschalige bebouwing rond een nieuw aan te leggen pittoresk haventje is een eigen initiatief van genoemde partijen. Het Boogplein in het hart van het historische dorp ligt al een decennium braak en vraagt om een aantrekkelijke invulling. Deze centrale ligging centraal tussen winkelstraat en woonbuurt, aan het Winsumerdiep en naast de bibliotheek en het oude gemeentehuis vragen om een gevarieerd milieu voor bewoners, ondernemers en toeristen. In onze visie is de ontwikkeling van het Boogplein de mogelijkheid waar iedereen in de gemeente op zit te wachten, want het gaat hier om de kans een nieuwe kamer toe te voegen aan hart van Winsum. Dat denken we het best te kunnen realiseren door een nieuw woonmilieu toe te voegen, een kleine haven als markant punt in de dorpskern en het ondernemerschap te faciliteiten.

In ons plan combineren we woningbouw voor senioren en gezinnen met horeca en detailhandel, en maken behalve voor bewoners ook voor toeristen het dorpscentrum weer interessanter. Een goede parkeeroplossing is vanzelfsprekend onderdeel van het plan, ook al omdat we de verkeersdruk in het centrum willen beperken.

Ons plan is hier te downloaden.

IMG_1722

Eerder hebben de Ommelander Courant en het Dagblad van het Noorden aandacht aan ons initiatief besteed. Klik hier voor het artikel in de Ommelander Courant.

Klik hier voor het artikel in het Dagblad van het Noorden.