De gemeente Olst-Wijhe werkt samen met de Belangengroep Beter Boskamp en de werkgroep Wonen Jong en Oud aan een nieuw dorpshart voor Boskamp. Beyond Now is gevraagd om dit project te begeleiden en een gebiedsagenda op te stellen. Dat doen we graag samen met de Boskamp. In het proces hebben we inmiddels enkele stappen genomen.

Op 5 maart organiseerden we de Dag van de Boskamp, we hebben een vragenlijst rond laten gaan en zijn in gesprek met diverse inwoners en stakeholders. Klik hier voor het verslag van de bijeenkomst van 5 maart.

Op 20 april hebben we met elkaar gebrainstormd over de hoe-vragen. Hoe realiseer on behoud je naoberschap, hoe werk je aan ontmoeting en reuring en hoe realiseer je woningen die aantrekkelijk zijn voor het dorp en ook ng eens betaalbaar. Klik hier voor het verslag van deze bijeenkomst.

Op 29 juni hebben we de concept gebiedsagenda Boskamp gepresenteerd. Hieronder zijn de concept gebiedsagenda en de presentatie hierover te downloaden.

De werkgroep Hart van de Boskamp is een samenwerking van de BBB, de werkgroep Jong en Oud, de gemeente Olst-Wijhe en Beyond Now.

En nu verder

Na de zomer willen we belangstellenden voor een collectief woningproject op de locatie Klimboom uitnodigen voor een gesprek. En maken we een start met andere, met name niet-ruimtelijke deelopgaven.