De plek waar iedereen graag vertoeft. De plek waar je naar hartelust frambozen kunt snoepen. Waar je na het eten nog even kunt voetballen op straat. Of waar je kunt schaatsen in de winter – als het ooit nog eens vriest dat het kraakt. Waar je je zondagochtendoefeningen doet. Waar je geniet van openlucht optredens of andere festiviteiten. Waar je heerlijk rustig in je eigen tempo je boodschappen komt doen. Waar je nog een laatste kopje koffie neemt op het terras. Of waar je lekker op het bankje in de schaduw de dorpse levendigheid aanschouwt… Welkom op het nieuwe, groene, gezellige, gastvrije, schone, autovrije, klimaatneutrale, energieopwekkende dorpshart van Mierlo-Hout!

Woningcorporatie Compaen, Savant Zorg, QliQ Primair Onderwijs, Ondernemersvereniging Mierlo-Hout en de wijkraad Mierlo-Hout delen de visie om in Mierlo-Hout een nieuw dorpshart te ontwikkelen. De aanleiding hiervoor ligt in de noodzakelijke aanpak van enkele gebouwen en percelen op en rond het centrum van Mierlo-Hout. Nu ligt er een echte kans om het centrum nog mooier te maken en meer de beleving van verblijfsgebied mee te geven. Samen met de gemeente Helmond werken de initiatiefnemers als mogelijke eerste fase in een gebiedsontwikkeling aan een verkennende studie waarin de conceptuele mogelijkheden samengebracht worden met onder meer verkeerstechnische, ruimtelijke, programmatische en financiële kansen en bedreigingen. Beyond Now is gevraagd om als projectleider het proces in een sterke cocreatie met de wijk Mierlo-Hout vorm te geven.

 


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.