In Nieuwleusen ontwikkelt Beyond Now een nieuwe, bijzondere en kleurrijke woonbuurt: Buurtschap De Deel. Dat doen we samen met het partycentrum dat nu op de locatie is gevestigd, met Schurink planontwikkeling en JYB architecten.

Op een mooie plek aan de rand van het dorp komen 21 koopwoningen. Woningen die voor veel mensen aantrekkelijk zijn, maar vooral voor inwoners van Nieuwleusen waarvan de kinderen het huis hebben verlaten. De woningen liggen geschakeld om een groen hof dat gezamenlijk eigendom wordt van alle bewoners.

Alle woningen hebben een gelijkvloerse benedenverdieping met een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en terras. Op de verdieping is een derde kamer met ruimte voor een dakterras of zelfs vierde kamer mogelijk. 

Gisteren organiseerden we een inloopavond om omwonenden en belangstellenden uit het dorp te vertellen over onze plannen en om hen mee te nemen in onze planvorming. Het werd een drukbezochte en gezellige inloopavond waarbij meer dan 100 mensen de weg naar De Deel wisten te vinden – met name medioren en senioren, onze primaire doelgroep.

Aan de buitenrand van het hof is ruimte om, veelal, voor de deur te kunnen parkeren. Daarmee blijft het hof een mooie groene tuin waar bewoners elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten en genieten van zon en schaduw. In deze tuin is het mogelijk enkele voorzieningen te realiseren. Welke dat zullen zijn, weten we nog niet. Dat is ook aan de toekomstige bewoners. Wij kunnen ons een plantenkas voorstellen, of een gezamenlijk atelier, een moestuin, een yoga veldje, bomen, jeu-de-boules, een kruidentuin, bankjes, een bloementuin …

Op dit moment is het mogelijk om voor in te schrijven als belangstellende en als eerste op de hoogte gehouden te worden van het verdere ontwikkelproces. Na de zomer zal de daadwerkelijke inschrijving starten (met een voorkeurspositie waar het gaat om de keuze van bouwnummer), waarna we koersen op start verkoop in het tweede kwartaal van 2023.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.