Qabila betekent Het Kleine Dorp in het Arabisch. En dat is precies waar Beyond Now met Attifa aan werkt. Aan een klein dorp of groot huis, een woongemeenschap, voor vitale senioren met een islamitische achtergrond. Dat doen we in Utrecht, alwaar we in de omvangrijke Marokkaanse gemeenschap een behoefte ontwaren naar andere woonvormen voor en door senioren. Vanuit exact dezelfde opvatting die we zien bij autochtone Nederlandse senioren bestaat ook onder migrantenouderen de wens actief te zijn op hoge leeftijd, van betekenis te zijn voor mensen die dichtbij staan en de samenleving in bredere zin, en om te genieten van het leven.

Attifa is een Utrechtse diensten- en zorgorganisatie die zich richt op migrantenouderen. Mooi aan Attifa en de producten die we met Attifa ontwikkelen is de bottom-up benadering. Voortkomend uit de Marokkaanse samenleving werkt Attifa met liefde en vertrouwen met en voor de mensen om hen heen. Om de Marokkaanse senior te faciliteren in zijn thuis zijn en zijn kracht om er voor de samenleving te zijn.

De woongemeenschap die we ontwikkelen biedt ruimte aan 30 huishoudens. Behalve woonruimte heeft de woongemeenschap een gezamenlijke woonkamer en een programma om mensen te stimuleren. Gezelligheid en zelfstandigheid gaan daarbij hand in hand. Desgewenst is er voor de bewoners gebruik te maken van het pakket aan diensten en zorg dat Attifa biedt.

 


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.