Afgelopen vrijdag berichtte Pauline van Kempen in het Dagblad van het Noorden andermaal over ons initiatief voor het Boogplein in Winsum.

Download het artikel hier (of lees het hieronder, na de foto van Peter Wassing)

Ook Antoinnette Heijink, inwoner van Winsum, schrijft in haar blog over ons plan voor het Boogplein. Haar blog is hier te lezen.

schermafbeelding-2016-10-10-om-14-44-32

WINSUM In een brief aan de gemeenteraad vragen de ontwerpers van een alternatief plan voor het Boogplein in Winsum om het besluit hierover nog even uit te stellen.

Ze willen een maand respijt, zodat er een eerlijke afweging kan worden gemaakt tussen het voorliggende plan van enkele lokale ondernemers en hun eigen plan. ,,Het hele proces duurt nu al meer dan tien jaar, dan kan die maand er ook nog wel bij’’, meent Alex Sievers.

Samen met architect Rindert Gerritsma en planontwikkelaar Willem Schurink overhandigde hij wethouder Harmannus Blok (ChristenUnie) eind maart een kleinschalig plan rond een haventje voor het open terrein in het hart van Winsum. Tot hun verrassing koerst het college nu echter volledig op het plan van ondernemers Dimitri Sennema en Suzan Wierenga, die een groter winkelcomplex beogen. De gemeenteraad moet dinsdag besluiten of hij daarmee instemt.

Tijdens een op de valreep gehouden informatiebijeenkomst deze week bleek het plan van Sievers op veel enthousiasme van inwoners te kunnen rekenen. ,,Het beste plan dat ik tot nu toe gezien heb’’, twitterde Antoinette Heijink. ,,Dit alternatief verdient een kans.’’

Dat vindt ook fractieleider Jaap Hoekzema van de grootste oppositiepartij GemeenteBelangen, die nog zint op een amendement op het collegevoorstel. ,,Het is laat, maar in mijn overtuiging niet te laat’’, verklaart hij. ,,Probeer de plannen alsnog naast elkaar te leggen en voorkom dat je zo diep in de trechter zit dat je niet meer terug kunt.’’

Het ‘Havenplan’ sluit volgens Hoekzema, die eerder als wethouder verantwoordelijk was voor het slepende dossier Boogplein, beter aan bij de kleinschaligheid die veel inwoners van Winsum voorstaan. Bovendien kan het gerealiseerd worden zonder de forse subsidies waarvan het voorliggende plan afhankelijk is. Dat bevestigt Sievers in zijn brief aan de raad. Zijn combinatie van 33 woningen en circa 400 vierkante meter voor winkeltjes, horeca of bijvoorbeeld ateliers kost 7,8 miljoen euro en moet circa 8,1 miljoen euro opleveren.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.