Uit de nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam, juli 2020

Senioren wonen over het algemeen steeds langer thuis maar in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, verhuizen zij wél als er een goed alternatief geboden wordt. Het Senior Smart Living concept is zo’n goed alternatief met belangrijke elementen voor de ideale woonsituatie voor straks.

Senior Smart Living is een woon- en leefconcept voor de grote groep 50-plussers in het middensegment, gebaseerd op de kernwaarden: verbinden, genieten en ontplooien. De formule gericht op optimale gastvrijheid en slimme voorzieningen ondersteunen het zelf-organiserend vermogen van de bewoners, stimuleren ontmoeting en gaan zo eenzaamheid tegen. Daardoor kunnen mensen langer onbezorgd leven en wordt tegelijkertijd de doorstroming op de woningmarkt bevorderd omdat er eengezinswoningen vrijkomen.

ParkEntree
ParkEntree Schiedam is de eerste woonbuurt in Nederland met 89 woningen voor actieve senioren waarbij het voorkómen van eenzaamheid en samenredzaamheid centraal staan. Het is gebaseerd op de principes van het concept Senior Smart Living. De woonbuurt biedt bewoners drie verschillende woningtypes in het middensegment. Dat levert een populaire woonomgeving op welke naadloos aansluit op de wensen en behoeten van de bewoners. Zo kunnen mensen van wie altijd gedacht werd dat ze vaak niet van woning willen veranderen, verleid worden om toch te verhuizen.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.