Na ’t Erf van Burg op Texel werkt Beyond Now met onder meer KRKTR, Faro en Buiten5 aan en tweede erf: het Marserf. Hieronder het persbericht.

Na een zorgvuldige selectieprocedure is de ontwikkelaar voor het Marserf in Buurtskap De Tuunen gekozen. KRKTR Projectontwikkeling gaat vijftien duurzame huur- en koopwoningen ontwikkelen in een gezamenlijk, groen woonlandschap. 

Verbinding met andere erven

Het Marserf is het achtste en laatste erf dat wordt ontwikkeld in Buurtskap De Tuunen. Het plan van KRKTR Projectontwikkeling sluit goed aan bij de eerder aangelegde erven in de buurt. Een plek waar het draait om innovatie, bewust (buiten)leven, gezondheid en gemeenschappelijkheid. KRKTR Projectontwikkeling, die ook het Erf van Burg in De Tuunen ontwikkelt, heeft het plan in samenwerking gemaakt. Faro Architecten ontwerpt de woningen en Buiten5 is betrokken voor het ontwerp van de buitenruimte. Beyond Now geeft de cocreatie vorm.

Huur- en koopwoning

Van de vijftien woningen worden er negen verhuurd. De overige zes woningen gaan in de verkoop. De huurwoningen krijgen een woonoppervlakte van 100 m2 met drie slaapkamers, een zolder en een tuin. Vier van de koopwoningen hebben een soortgelijke woonoppervlakte. De woonkamer, de keuken en ook een slaapkamer en badkamer bevinden zich bij deze woningen op de begane grond. Met op de eerste verdieping mogelijkheden voor twee slaapkamers of hobbykamers. Daardoor zijn deze woningen geschikt zijn voor meerdere doelgroepen. Daarnaast komen er twee grotere koopwoningen. Deze krijgen een woonoppervlakte van zo’n 160 m2 met een grote tuin.

Verbinding tussen binnen en buiten staat centraal

De verbinding tussen de binnen- en buitenruimte staat centraal bij woningen. Geen hoge erfafscheidingen, maar veranda’s, overkappingen en veel groen. Om zo bewoners optimaal gebruik te laten maken van de buitenruimte. Ook komt er een gezamenlijke erftuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen tuinieren.

Planning en aanmelden

De koopwoningen gaan naar verwachting begin 2023 in de verkoop. De bouw van de woningen start medio 2023 en de oplevering en verhuur vindt begin 2024 plaats. Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.marserf.nl aanmelden als geïnteresseerde voor een woning op het Marserf. U wordt dan via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de voortgang. Ook ontvangt u bericht als de verkoop en verhuur starten


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.