In de vertaling van wensen en eisen van mensen naar een aantrekkelijk huis in een attractieve woonomgeving zijn onze instrumenten van groot belang. De toolbox die wij al enkele jaren met succes toepassen bevat drie afdelingen, met daarin 28 instrumenten. De drie afdelingen zijn hardware, software en orgware. De instrumenten onder de noemer hardware (stenen, vierkante meters etc) passen we in Nederland al eeuwenlang, met veel succes toe; die onder de noemer software (identiteit, context etc) voelen we inmiddels één tot twee decennia goed aan; de instrumenten bij orgware  (zeggenschap, marketing etc) zijn nieuw, of relatief nieuw. Het is onze overtuiging dat het komende decennium de aandacht vooral uit zal gaan naar de elementen van orgware, in samenhang allicht met hard- en software.

De 26 elementen die wij onderscheiden, hanteren we in de vele conceptontwikkelingen waaraan we werken op het niveau van afzonderlijke leefstijlen of in een combinatie. Dat geeft de mogelijkheid om voor verschillende doelgroepen en leefstijlen de wensen en eisen te vertalen naar huizen en woonomgevingen. Vooralsnog gebruiken we de hieronder genoemde 28 elementen. Vind je dat wezenlijke elementen ontbreken? Wil je een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling hiervan? Laat het ons weten.

hardware software orgware
functiemix sociale cohesie participatie ontwikkeling
ligging levendigheid participatie beheer
dichtheid identiteit financiering ontwikkeling
groen en wter imago financiering exploitatie
kwaliteit (semi) openbare ruimte iconen delen
bereikbaarheid auto architectuurbeeld collectief particulier opdrachtgeverschap
bereikbaarheid ov sociale veiligheid bereiken doelgroep: media
economische positie context / verhalen bereiken doelgroep: netwerken
duurzaamheid tijdelijkheid
verkeersveiligheid rechtspersoon

Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.