NIEUWLEUSEN – Aan Den Hulst, waar nu nog Partycentrum De Deel staat, komen twintig koopwoningen met een kleine eigen tuin en een gemeenschappelijke buitenruimte.

Artikel in de Dalfser Marskramer van 24/9/22 over het project Buurtschap De Deel van Beyond Now.

De plannen voor deze kleinschalige woonvorm zijn weer een stapje verder. De gemeenteraad van Dalfsen buigt zich in oktober over de stedenbouwkundige visie voor deze herontwikkeling. 

Laagdrempelig

De woningen zijn bedoeld voor actieve medioren en senioren, maar de initiatiefnemer sluit andere groepen op voorhand niet uit. Het nieuwe buurtje zorgt voor een veilige leefomgeving waar ontmoetingen laagdrempelig zijn, waar de bewoners elkaar stimuleren actief te zijn en zich blijven ontplooien. Zorg staat niet op de voorgrond, maar is wel bereikbaar als het nodig is. Het is min of meer het eerste Knarrenhof in de gemeente Dalfsen. Die naam mag eigenlijk alleen maar worden gebruikt voor projecten van de landelijk opererende stichting Knarrenhof. 

Doorstroming

Volgens de gemeente past de herontwikkeling in het gemeentelijk beleid. De kans dat de plek na beëindiging van de horecafunctie door leegstand verloedert is groot. De invulling met woningen voorkomt dat er op termijn problemen ontstaan. De nieuwe koopwoningen sluiten ook aan bij de vraag van huishoudens die wel kleiner willen wonen maar niet naar een appartement willen verhuizen. Met het bouwplan komt volgens de gemeente de doorstroming op de woningmarkt in Nieuwleusen op gang.

Architectuur

Als het om de architectuur van de woningen gaat heeft de stadsbouwmeester van Het Oversticht, die de gemeente adviseert, een duidelijke voorkeur uitgesproken voor een uitvoering in steen en hout. De ontwikkelaar heeft ook een kleurrijke optie voorgelegd met verwijzing naar de rode kleur van het te slopen pand. Die variant viel niet in de smaak bij Het Oversticht.
Zodra de gemeenteraad de stedenbouwkundige visie heeft vastgesteld gaat de initiatiefnemer het plan met potentiële kopers verder uitwerken. Daarbij wordt geprobeerd de nieuwe bewoners zoveel mogelijk uit Nieuwleusen te halen.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.