In de Buurtskap de Tuunen op Texel wonen mensen die een beetje anders denken. Je woont in een groene omgeving en de natuur is dichtbij. Je draagt je steentje bij aan het buurtskap. Je hebt een grote tuin samen, en zelf een kleine. Je parkeert uit het zicht. En deelt je schuur en erf. Je doet wat je kan voor de buurt. Daar zijn we buren voor.

Op deze locatie in Texel heeft KRKTR samen met Beyond Now (conceptontwikkelaar), Orga (architect), Buiten5 (landschapsarchitect) en Merosch (duurzaamheid) ’t Erf van Burg ontwikkeld. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en later dit jaar zal bouwbedrijf Kolthof starten met de bouw.

Texelse architectuur

’t Erf van Burg bestaat uit 17 karakteristieke woningen binnen vijf gebouwvolumes. De woningen zijn geïnspireerd op de Texelse architectuur, maar hebben elk een andere eigentijdse uitstraling en variëren in grootte en prijs. Met elkaar dragen ze bij aan de beleving van een modern en landschappelijk Texels erf. De indeling van de woningen mogen de bewoners zelf bepalen. Er is rekening gehouden met eventuele toenemende zorgbehoeften, zodat de woningen ook voor de wat oudere huishoudens interessant zijn.

Wonen aan ’t Erf van Burg doe je samen. Elk huishouden is eigenaar van een eigen kavel plus berging en daarnaast ook eigenaar van de collectieve buitenruimte, bestaande uit de gezamenlijke tuin met hobbyschuur, de parkeerplaats én het voedselbos.

De woningen zijn circulair gebouwd van milieuvriendelijke en gezonde natuurlijke materialen. Ook in gebruik zijn ze extreem duurzaam, all electric en leveren meer energie op dan ze nodig hebben, bijvoorbeeld voor elektrische (deel)auto’s. Daarmee gaan we een flink stuk verder dan wonen met Nul-Op-de Meter (NOM), namelijk NOM-Leven!

Cocreatie

Op korte termijn zullen we ook starten met een cocreatietraject om samen met de kopers de collectieve tuinen meer in detail te ontwerpen.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.