Een feestelijk moment in de ontwikkeling van ‘t Erf van Burg. De uitgestelde viering van de start van de bouw van 17 duurzame woningen in buurtschap De Tuunen. Niet met het leggen van een eerste steen, maar met de onthulling van een bankje. Een bankje dat symbool staat voor waar de initiatiefnemers KRKTR en Beyond Now samen met de bewoners en de gemeente voor staan. Een bankje dat niet voor niets de tekst draagt “Het maakt niet uit wat je van elkaar bent, maar wat je voor elkaar betekent.” Dat past ook bij de opzet van Buurtschap de Tuunen. Daar gaat het niet alleen over duurzaamheid in technische zin, maar ook over betrokkenheid en gemeenschapszin.

Nadat ontwikkelaar Ronald Schaap vertelde over de totstandkoming van het project en de vele betrokkenen bedankte werd er uiteraard een toost uitgebracht. Een toost op het project en de prettige samenwerking. ‘T Erf van Burg is daarbij een project dat niet met de rug naar de omgeving staat, maar nadrukkelijk onderdeel uitmaakt van De Tuunen als geheel. Dat komt ook naar voren in de woorden die Christine Groen van Woontij deelde met de aanwezige bewoners. Ze gaf aan dat zij het erg fijn vindt dat er met de bouw van ‘t Erf van Burg een mooie stap wordt gemaakt in de verdere realisatie van het buurtschap. Een buurtschap waar meerdere plekken zijn aangewezen die bijdragen aan ontmoeting en omzien naar elkaar.

Het toekomstige voedselbos is zo’n plek, maar ook de buurtakker dat net buiten de percelen van ‘t Erf van Burg ligt. Die buurtakker is ook de tijdelijke plek voor het onthulde bankje, en de locatie waar de initiatiefnemers een cheque overhandigen aan de bewoners als bijdrage vanuit de ontwikkeling voor de aanleg en inrichting van de collectieve landschapstuin.

Omdat bouwbedrijf Kolthof al maanden geleden met de bouw van de woningen was gestart vond de viering plaats op het bouwterrein waarbij van verschillende woningen al meer zichtbaar was dan alleen een contour. De begane grondvloeren zijn overal gelegd en hier en daar zijn van woningen al wanden geplaatst. “We zijn als een kind zo blij”, zegt één van de toekomstige bewoonsters. “We kunnen niet wachten tot we hier kunnen gaan wonen”, vult een ander aan.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.