Rotterdam maakt een update van ‘Binnenstad als City Lounge’, het binnenstadsplan voor de periode 2008-2020. De afgelopen jaren is er immers veel veranderd in ons land en zijn nieuwe trends opgepopt, zoals collaborative consumption, zelforganisatie en ‘toegang tot’ in plaats van ‘bezit’. Is de uitgezette koers van City Lounge nog steeds de juiste, of zijn veranderingen en nieuwe trends en ontwikkelingen aanleiding voor een koerswijziging? Beyond Now ondersteunt de gemeente Rotterdam zowel inhoudelijk als procesmatig op het thema wonen.

IMG_9142

Passend bij Rotterdam gebeurt de actualisatie van de visie met lef. Geen droge oplegnotitie, maar een interactieve stadsbrede digitale discussie, geïnspireerd op de ‘city conversations’ van Liverpool. Het thema wonen baant de paden met Woonplatform Rotterdam. Woonplatform Rotterdam (website in opbouw) wordt een interactief platform voor zowel bewoners als professionals om nieuwe inzichten en kansen op het gebied van wonen in en rondom de binnenstad van Rotterdam te delen. We nodigen u van harte uit om mee te discussiëren! Of om gewoon eens rond te neuzen door de ideeën. De uitkomsten van het interactieve platform geven input aan het binnenstadssymposium dat eind van het jaar zal plaatsvinden.

De eerste input komt uit de Experttafel Wonen die in september plaatsvond om kennis en ideeën vanuit marktpartijen in Rotterdam boven tafel te halen. Annelies heeft de woontafel ingeleid met een presentatie over trends die de woonvraag nu en in de toekomst zullen beïnvloeden. Vervolgens is gediscussieerd over de betekenis van deze en andere trends voor Rotterdam. De nieuwe inzichten en trendbeelden uit de discussie geven weer voeding aan het Woonplatform en aan bredere digitale gesprekken.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.