Ik wandel door de nieuwe Amsterdamse wijk Oostpoort met OCP (Ontwikkelings Combinatie Polderweggebied) projectdirecteur Fred Langeslag. Ruim tien jaar geleden werd hier de eerste stap gezet om het bestaande en verrommelde Polderweggebied een nieuwe toekomst te geven als mixed-use gebied met wonen, werken, en winkelen. In de afgelopen jaren heb ik hier in opdracht van Fred verschillende keren geadviseerd over marketingstrategieën en over woningtypologieën die aantrekkelijk zijn voor de huishoudens en leefstijlen die graag in Oost willen wonen. Het is mooi om te zien hoe Oostpoort er uitziet zo vlak voor de oplevering van de eerste woningen.

oostpoort1

De nieuwbouw combineert fraai met de bestaande, meer industriële architectuur. De straatjes, waar op het maaiveld winkels komen waarboven gewoond wordt hebben een prettige maat die intiem en stedelijk is, en tegelijkertijd niet benauwd aandoet. Met de verkoop vlot het gezien de huidige zwakke woningmarkt erg goed. Meer dan 60% van het aanbod is inmiddels verkocht. Een mooie score.

oostpoort2

Drie woningen zijn ingericht als modelwoning. De appartementen aan de noordkant hebben een prachtige raampartij van vloer tot plafond, waarmee ook deze woningen veel licht binnenkrijgen. Eén van de appartementen aan het voorplein heeft een bijzondere ronde woonkamer. Leuk! Alle appartementen hebben een ruim balkon. Fijn dat dat soort eenvoudige elementen die altijd door de consumenten gewenst wordt maar zo vaak niet werd gerealiseerd eindelijk meer standaard worden.

Klik hier voor meer informatie over Oostpoort.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.