Rogier Hentenaar van Vastgoedjournaal schreef op 17/10/18 onder de titel “Ambitieus plan voor transformatie goedlopend vakantiepark Hellevoetsluis naar woonwijk” over ons plan voor Città Romana. Klik hier om het artikel te lezen op Vastgoedjournaal.nl

Città Romana, een vakantiepark in Hellevoetsluis aan het Haringvliet, kan beter een woonwijk worden voor senioren waar permanent kan worden gewoond. “In één klap komen dan 263 woningen erbij waaraan veel behoefte is”, zo pleit ontwikkelaar Beyond Now.

Alex Sievers van Beyond Now en Johan Janzen van Città Romana hebben VJ deelgenoot gemaakt van hun plannen om Città Romana te herontwikkelen naar gewone woningen met als doelgroep senioren.

Het komt erop neer dat het vakantiepark haar huidige toeristische functie niet meer vervult en daarbij komt dat het aantal toeristische overnachtingen in Hellevoetsluis en omgeving al jaren stabiel is.

Tweederde zakelijke gasten
“Città Romana verhuurt al sinds het begin, 21 jaar geleden, meer dan twee derde van de woningen in de zakelijke markt. Dat heeft weinig tot niets met toerisme te maken en verstoort eerder de toeristische aantrekkingskracht dan dat ze deze positief beïnvloedt”, zegt Alex Sievers.

Hij vreest voor verloedering van het vakantiepark omdat de werkgelegenheid in de nabij gelegen Rotterdamse haven door automatisering en robotisering af zal nemen. Hierdoor zal het aantal zakelijke gasten verder afnemen.

Sievers: “Aan de andere kant zien we dat er een enorm tekort is aan woningen in Hellevoetsluis, zeker waar het woningen voor de iets oudere doelgroep betreft.”

In één klap nieuwe woningen erbij
“Città Romana stelt daarom voor haar huidige aanbod van 263 vakantiewoningen geheel of gedeeltelijk uit de markt van vakantiewoningen te nemen om deze te herbestemmen als normale, permanente woning”, zegt Johan Janzen. In één klap komen hierdoor 263 extra woningen erbij waaraan veel behoefte bestaat. En op die manier is de toekomst van het park gegarandeerd.

De herbestemming die nu bij de gemeente is aangevraagd hoeft niet al te veel moeite te kosten. Zo wijzen de beide initiatiefnemers op de talloze voordelen zoals het bevorderen van de doorstroming op de woningmarkt, geen verloedering en er is geen extra fysieke infrastructuur nodig. Bovendien kan de transformatie van het vakantiepark naar gewone woonwijk een voorbeeld zijn voor de talloze andere vakantieparken in Nederland die met dezelfde problematiek te kampen hebben.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.