We staan voor een enorme woningbouwopgave in Nederland. Meer, sneller, duurzamer en tegelijkertijd betaalbaar, gevarieerd, kwalitatief hoogwaardig, vraaggestuurd, aantrekkelijk… 

Met het oog op deze uitdagingen heeft minister Ollongren het Expertteam Woningbouw gelanceerd. Het Expertteam Woningbouw “biedt ondersteuning aan gemeenten, provincies en andere partijen bij lokale opgaven op het gebied van versnellen van de woningbouwproductie, met oog voor de diversiteit aan de vraag- en aanbodkant van de markt,” aldus de minister. Het team bestaat uit een poule van externe experts met geruime specifieke ervaring ten aanzien van onder meer fiscaliteit, transformatie, de ruimte binnen gemeentelijke procedures, slimme business modellen en alternatieve financieringsconstructies, het vlottrekken van vastgelopen woningbouwprojecten, etc.

Team Stedelijke Ontwikkeling en Leefbaarheid van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) coördineert het expertteam. Annelies is vanuit Beyond Now als adviseur a.i. bij RVO betrokken bij het Expertteam Woningbouw en een aantal lopende ondersteuningstrajecten bij gemeenten. Soms in inhoudelijke zin (vraaggestuurd ontwikkelen, woonconcepten voor senioren, verplaatsbare/circulaire woningen), soms in procesmatige zin. Altijd gericht op het mogelijk maken van initiatieven en woningbouwplannen die in kwantitatieve zin maar zeker ook in kwalitatieve zin voorzien in de woonbehoefte van nu en straks. 

Voor meer informatie over het Expertteam Woningbouw, klik hier.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.