Twee weken geleden kwam een kleine Japanse delegatie van de universiteiten in Kyoto en Osaka op bezoek bij Beyond Now om te praten over hoe Nederland omgaat met de vergrijzing. De professoren Mieko Hinokidani en Toru Kodama waren met name geïnteresseerd in onze opvattingen rond samenredzaamheid, het uitstellen van zorg en betaalbaarheid. De Japanse delegatie was vanuit enkele ministeries naar Nederland gestuurd, juist om na te gaan of zij kunnen leren van wat wij hier zoal realiseren.

Het programma dat Beyond Now heeft samengesteld bestond uit twee elementen: een brainstorm over onze projecten gericht op de seniorenmarkt, waaronder senior smart living, Qabila en grijs kleurt de stad. Hierin sprak onze gasten de manier aan waar wij met concept- en projectontwikkeling omgaan: sterk vraaggericht, in co-creatie en gericht op wat senioren kunnen en willen.

Vervolgens brachten we een bezoek aan het Ewoud en Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede, alwaar Woonzorg Nederland huisvesting, diensten en zorg levert in het sociale segment. Bewonersconsulent Inge Baas en facilitair manager Patrick Janssen namen ons mee door één van de modernste huizen van Woonzorg Nederland waarmee ze indruk maakten op onze Japanse gasten. Door een Japanse bril bekeken spraken de gastvrije inrichting van de gebouwen, de luxe uitstraling en de blije bewoners aan.

Een mooie dag!

IMG_8113


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.