BAKEL – Met sprekende tekeningen hebben leerlingen van OBS de Kleine Kapitein uit Bakel het kinderboek ‘De wens in het water’ verfraaid. Woensdag werd op hun school het eerste exemplaar van het boek, geschreven door Annette Verspoor, uitgereikt aan bieb-vrijwilligster Lies Smits.

Door Siel Peijs, voor het Gemerts Nieuwsblad

“Ik vind het leuk dat mijn tekening in een boek staat. Het is leuk dat andere mensen iets kunnen zien wat jij getekend hebt”, zegt Juul van Veijfeijken, leerlinge van openbare basisschool de Kleine Kapitein uit Bakel. “Ik heb het bombardement getekend”, valt Jelle van Dooren haar bij. “En de boven-, onder- en zijkant heb ik versierd.”
Juul en Jelle mogen zich, net als hun schoolgenootjes uit de bovenbouw van de Bakelse basisschool, illustrator noemen. Hun tekeningen verfraaien het boek ‘De wens in het water’ dat door kinderboekenschrijfster Annette Verspoor op speciaal verzoek werd geschreven. Woensdag werd op de Kleine Kapitein het eerste exemplaar uitgereikt aan Lies Smits, vrijwilligster bij
de bibliotheek in Bakel. Verspoor baseerde het boek op een bezoek aan Bakel en op familieherinneringen. Haar grootouders werden in 1944, aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, vanuit Venray geëvacueerd naar Deurne. Die periode speelt dan ook een rol in het boek, net als de Peelrandbreuk en wijstwater.
Dat het eerste exemplaar uitgereikt werd aan Lies Smits is om twee redenen geen toeval. Behalve vrijwilligster bij de bibliotheek is ze vrijwilligster bij de Jan de Witkliniek op het Zorgboog-terrein. ‘De wens in het water’ is onderdeel van de herontwikkelingsvisie die ‘De Tuinen van Bakel’ voor het terrein heeft ontwikkeld. “Wij denken dat het een hele mooie plek kan zijn voor jong en oud”, vertelt Alex Sievers namens ‘De Tuinen van Bakel’. “Daarom hebben we contact gezocht met school. Om te kijken hoe we jong en oud kunnen verbinden. We zijn blij met alle mooie tekeningen.”
‘De Tuinen van Bakel’ is één van de drie partijen die met De Zorgboog in gesprek zijn over de toekomst van het landgoed. In de plannen van het consortium, dat bestaat uit meerdere partijen, komen zorg, wonen, welness, recreëren en vitaliteit samen. Sievers: “We willen het groene karakter van het park behouden. Daarbij willen we niet alleen zelf iets bedenken, maar kijken hoe we met het dorp samen kunnen werken. Daar is dit boek alvast een mooi voorbeeld van.”

lees het artikel op gemertsnieuwsblad.nl


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.