Elisabeth de Vries, senior adviseur strategie bij Saffier schreef op LinkedIn onderstaande tekst, naar aanleiding van een bezoek aan Geworteld Wonen dat Beyond Now organiseerde.

Ouderenzorg van de toekomst is communityzorg. 

🌾Hoe zorg je dat er een community in de wijk ontstaat en hoe onderhoud je die? 
🌾Hoe kun je duurzaam bouwen, met betrokkenheid van de toekomstige bewoners en gericht op gezond leven?

Eigenlijk, zo stelt onze begeleider Alex Sievers, is ons doel een stukje Leven te organiseren met nieuw- of verbouw. 

In de prachtige gezamenlijke tuin van het project Geworteld wonen aan de Warmoestuin in Rijswijk vertellen ook architect Arnold Homan en een bewoner over het belang van omzien naar elkaar en hoe je dit organiseert. Het gezamenlijk investeren en ook de botsing over: vind je duurzaamheid gewoon leuk of echt belangrijk en hoe dit leidt tot een sterke community met ruimte voor elkaar en klaar staan voor elkaar. Het lerend netwerk Community of Practice was op bezoek in het kader van het project ‘vernieuwend zorgconcept’ alwaar gezamenlijk onderzocht wordt hoe toekomstige verpleeghuiszorg en innovatieve wijkzorg duurzaam ontwikkeld kan als onderdeel van de wijk en gericht op gezondheid. 

En ja een gezamenlijke moestuin, wadi met spannende wandeling, gezamenlijke hobbyschuur, optredens in de tuin door buurtgenoten, een speelplaats en rondlopende kippen willen wij ook allemaal bij onze locaties!

NB. Geworteld Wonen is een project van Inbo, Beyond Now, de bewoners en de gemeente Rijswijk


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.