Namens Beyond Now is Alex Sievers actief tijdens het congres Expeditie Begonia dat door Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen Zorg georganiseerd wordt op 24 maart. Alex verzorgt twee verschillende sessies in het middagprogramma: Senior Smart Living en Attifa. Hieronder de aankondigingen voor beide sessies. Meer info over het congres is hier te vinden.

Senior Smart Living: inspiratie uit Amerika voor Nederlandse buurt

De nieuwe senior is ondernemend en kritisch. Om hem als klant te binden en te faciliteren in zelfredzaamheid is meer nodig dan een ‘geschikte’ woning of ‘passende’ dienstverlening. Woningen en diensten moeten aansluiten bij de specifieke wensen en leefstijl van de doelgroep die er daarom nauw bij betrokken wordt. De Verenigde Staten zijn een prachtige inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen op dit vlak, vanuit de sterke klantgerichte benadering en de aandacht voor marketing en management. Alex Sievers van Beyond Now gaat in deze sessie samen met een gemeente en een senior in op het project Senior Smart Living dat iets van de Amerikaanse houding meeneemt in de ontwikkeling van een puur Nederlandse buurt voor wonen, werken en recreëren met leeftijdsgenoten.

Attifa: cultuursensitieve zorg in Utrecht

Ook in Utrecht groeit het aantal migrantenouderen. Daardoor neemt de behoefte aan specifieke woon-, welzijn- en zorgconcepten toe. Tegelijkertijd is het huidige aanbod hiervan in Utrecht niet toereikend. Ontstaan uit de Marokkaanse gemeenschap wil Attifa met oudere migranten een productenpakket ontwikkelen bestaande uit een woongemeenschap, dagbesteding, een zorghotel en thuiszorg. Wie heeft aantrekkelijke woonruimte beschikbaar? Hoe financieren we? Met wie werken we samen? Abdelkader Tahrioui, initiatiefnemer van Attifa en Alex Sievers, Beyond now delen graag de kennis die in het voortraject is opgedaan, en bediscussiëren met u de aanpak voor het vervolg.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.