Er wordt wat afgeflexd tegenwoordig. Medewerkers flexen van het ene bureau naar het andere onder het mom van Het Nieuwe Werken. Zo’n 800.000 ZZP’ers flexen tussen woonkamer, flexwerkplek en café in de stad. En dan zijn er nog de tweepitters en overige flexibele werkers. Flexlerende studenten nog even buiten beschouwing gelaten.

Lekker flexen draait niet alleen om kostenbesparing. Minstens zo belangrijk is het opdoen van ideeën en inspiratie uit nieuwe ontmoetingen of een andere omgeving. Daarom varieert menig flexwerkers niet alleen tussen koffietenten en flexwerkplekken, maar ook tussen steden. Gewoon, omdat het kan! Of omdat het toevallig zo uitkomt met een afspraak. Wat als we deze groep hypermobielen nu eens bedienen met een extra dimensie, namelijk een abonnement op ‘flexwonen’? Niet alleen maar inloggen op een flexibele werkplek, maar eveneens op een flexibele slaapplek. Om de beleving en ervaring in de andere stad compleet te maken.

Daar hebben we toch hotels voor? Nee. Wezenlijk anders. Een doorsnee hotelkamer biedt niet het gevoel van het ‘eventjes wonen’ in een andere stad. Een huis wel. Bijvoorbeeld een te koop staande ‘tweede’ woning, van mensen met dubbele woonlasten. Zo levert de te koop staande woning ondertussen nog wat op ook en wordt ie zo nu en dan een beetje bewoond. Een slimme koppeling van belangen dus, tussen de ultieme flexer en de ‘blok-aan-het-been’- alias dubbele woningbezitter. Airbnb, maar dan anders.

IMG_3091

In ons land zijn er vele juridische haken en ogen en regelgevingsaspecten verbonden aan een dergelijk idee. Ook onder de Leegstandswet (gemeentelijke vergunningen, toestemming van geldverstrekker, belastingaangifte, etc.). Lees hierin de oproep aan een positief-kritische jurist om één en ander verder met ons uit te werken. Dat is immers waar de huidige tijd om vraagt! Nieuwe wegen mogelijk maken door waar nodig te morrelen aan bestaande structuren.

Misschien een mooie extra rubliek op Funda: naast het koop- en huuraanbod ook een flexwoonaanbod. Te koop, te huur en ‘te woon’. Uiteraard ook toegankelijk voor toeristen, urgente alleenstaanden en proefwoners.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.