U kunt zich nu inschrijven voor de studiereis naar New Songdo en Seoul.

Van 11 tot en met 18 april 2015 organiseert Beyond Now een studiereis naar Zuid-Korea. Op ons programma staan de smart city New Songdo en de nabijgelegen wereldstad Seoul. Deze studiereis vindt mede plaats in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en in het kader van het Parallel 52 uitwisselingsprogramma tussen Nederland en Canada.

New Songdo is de eerste echte digitale stad ter wereld. In tien jaar gegroeid van nul naar 65.000 inwoners. En allemaal met een smartcard. In New Songdo staat of valt alles namelijk met het slimme technologiebedrijf Cisco Systems. Alles is met alles verbonden. De hardware in deze meest bekabelde stad ter wereld biedt ongekende mogelijkheden in de diensteneconomie. Denk aan efficiënte zelfregulerende verkeersstromen, preventieve virtuele zorg of smart shopping. En daarmee is deze smart city ook platform voor interessante nieuwe allianties tussen bedrijven, consumenten en netwerken. Wat kunnen we er in Nederland van leren? Wat wíllen we er in Nederland van leren? Welke doelgroepen spreekt dit eigenlijk aan?

Als smart city is New Songdo ook een zeer duurzame stad, in ieder geval waar het gaat om groen en energiegebruik. De technologie maakt het enerzijds mogelijk om zeer efficiënt om te gaan met energie en anderzijds biedt de insteek veel kansen om steeds de nieuwste systemen te kunnen toepassen. Waar bijvoorbeeld op het vlak van zonnecellen er jaarlijks nieuwe doorbraken zijn in goedkopere en beter renderende systemen is hier vanuit de organisatie van New Songdo eenvoudig op in te spelen.

Inschrijven kan door het Programma en inschrijfformulier New Songdo 2015 hier te downloaden.

Welkom!


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.