Studiereis actieve senioren, wonen, welzijn en zorg: Seattle en Phoenix 

Van 13 tot en met 20 september 2022 organiseert Beyond Now een studiereis naar de Verenigde Staten: Seattle (Washington State) en Phoenix (Arizona).Onze hoofdthema’s: senioren, wonen, welzijn en zorg. We bezoeken verschillende attractieve woonmilieus voor senioren. Dat doen we met het oog op de behoefte in ons land aan een diversiteit aan woonconcepten die inspelen op de grote vraag vanuit de senior. We bezoeken zowel communities waar zorg centraal staat, als communities waar zorg in het geheel geen rol speelt. En een en ander ertussenin. En passant gaan we ook op bezoek bij de afdeling World Wide Health van Microsoft op hun campus in Redmond, de wereldberoemde woon-, werk- en leercommunity Taliesin West en ervaren we de inspirerende architectuur van het Experience Music Project en de Seattle Central Library.

Thema’s

Tijdens de reis passeert een groot aantal thema’s de revue, allen van belang wanneer wij in ons eigen land werken aan aantrekkelijke, verbindende en stimulerende omgevingen om te wonen, te zorgen of verzorgd te worden. Zo zullen we vanuit verschillende invalshoeken onder meer spreken over woonsferen, hospitality, identiteit, betaalbaarheid, samenredzaamheid, verleiding, verantwoordelijkheid, (zorg)exploitatie, vrijwillige inzet en gebiedsmarketing. Maar met name gaat het in deze studiereis over ervaren. Met eigen ogen zien hoe oudere Amerikanen wonen en leven, hoe ze hun passies beleven en zich op hun manier inzetten voor een fijne leef-tijd. En natuurlijk zijn wij geen Amerikanen, en natuurlijk maken wij soms andere keuzes. Maar ook Amerikanen zetten zich, net als wij, in voor een leven met interessante ontmoetingen, liefde en geluk.

De VS is interessant

Juist de VS is een zeer interessant land als het gaat om bijzondere en attractieve woonmilieus voor senioren. Om te zien hoe men daar omgaat met de vergrijzing, of beter gezegd welke stappen ontwikkelende en beherende partijen nemen gericht op de seniorenmarkt. En hoe de senior zelf een grote rol speelt in dit land waar de overheden in deze discipline niet op de voorgrond treden. Wij vinden de VS interessant als inspiratiebron omdat dingen hier net wat uitgesprokener zijn.Bovendien inde VS nog meer dan in ons land gericht op de behoeften in de samenleving en kansen die marktpartijen signaleren.

Sun City en andere projecten

Sun City, één van de projecten die we bezoeken gericht op actieve senioren, is ook zelf al 61 jaar. Hier beleven we meer dan zestig jaar ervaring in het (door)ontwikkelen, beheren en exploiteren van een community voor 55-plussers. Interessant is het om te zien dat gemiddelde leeftijd in deze omvangrijke community nog steeds rond 70 schommelt. Door de jaren heen is Sun City steeds actueel gebleven om jonge 55-plussers te blijven trekken. Maar niet alleen Sun City is boeiend. Ook Microsoft, Merrill Gardens, Del Webb’s Festival, de AARP, Trilogy en Casa del Sol Resort East zijn interessante programmaonderdelen. Om een breed beeld te krijgen gaan we tijdens de reis in gesprek met verschillende partijen, zoals ontwikkelaars, zorgaanbieders, property managers, lifestyle managers, vrijwilligers, architecten en veel bewoners.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

2 reacties

Sun City Festival - Beyond Now · 27/09/2019 op 07:39

[…] In oktober 2020 organiseert Beyond Now een nieuwe studiereis naar de VS rond de thema’s community, senioren, welzijn en zorg, Tijdens deze reis bezoeken we opnieuw Sun City Festival. Voor meer informatie klik hier. […]

Studiereis Scandinavië | Beyond Now · 03/02/2020 op 00:00

[…] En in maart staat onze studiereis naar de VS op het programma. […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.