Woonpartners en de gemeente Helmond staan samen met voor een grote uitdaging in Helmond Oost. De, deels verouderde, woningen moeten worden aangepakt. Bovendien heeft de gemeente de ambitie om meer woningen in Helmond-Oost te bouwen. 

De ruimtelijke gebiedsvisie die gemeente Helmond en Woonpartners samen aan het maken zijn, laat zien wat er wanneer moet gebeuren. Stedenbouwkundig bureau CB5 en Beyond Now helpen bij het maken van dit plan.

In het plan wordt duidelijk welke projecten er zijn en hoe die op elkaar afgestemd worden. Dit om de aanpak van de wijk voor bewoners zo fijn mogelijk te laten verlopen. In de ruimtelijke gebiedsvisie staat bijvoorbeeld welke woningen gerenoveerd worden en waar er plek is voor nieuwbouw. Naast aandacht voor stenen vinden we het belangrijk om samen na te denken over hoe de wijk veilig, schoon en leefbaar blijft. Specifieke aandachtspunten zijn ook gezondheid en sociale relevantie.

Om deze nieuwe stap kracht bij te zetten, is de start van het opstellen van een ruimtelijke visie voor Helmond-Oost onlangs getekend door alle partners (foto): Merijn van Loon (CB5/Antea Group Nederland), Alex Sievers (Beyond Now)Gaby van den Waardenburg (wethouder Gemeente Helmond), Bas Sievers (directeur-bestuurder Woonpartners) en Jan van Ravensberg, Antonia Maria Fautngiljanan en Tonny van Stiphout (Wijkraad Helmond-Oost).

De rol van Beyond Now in het traject is die van omgevingsmanager. Eén van de eersts stappen in ons proces is het het organiseren we een wijkgesprek op 2 april om met huurders in gesprek te gaan over hun toekomst in Helmond Oost. 


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.