Huurders die hun sociale huurwoning helemaal naar eigen smaak opknappen in ruil voor huurkorting. Dat is het concept van klushuur. Platform31 initieerde een pilot waarin elf corporaties experimenteerden met klushuur. Een aantal prachtige paleisjes met apetrotse en betrokken huurders is het resultaat.

Annelies heeft in opdracht van Platform31 en samen met collega’s en andere betrokkenen het klushuurmagazine samengesteld, waarin de succesvolle praktijkvoorbeelden, aandachtspunten en lessen van het experiment klushuur te lezen zijn. Klushuurders, corporatiemedewerkers en experts komen aan het woord. Ook krijgt de lezer praktische kennis en tools aangereikt om (als corporatie) zelf met klushuur aan de slag te gaan.

Klushuur blijkt een interessant instrument om huurders meer verantwoordelijkheid en zeggenschap te bieden. Ook biedt klushuur kansen om te differentiëren in de prijs-kwaliteitverhouding van de woningportefeuille en woningen met lage huren aan te kunnen bieden. Huurders kunnen immers goedkoper klussen dan professionals. En, ze weten precies wat ze wel en niet mooi vinden.

Klushuur levert dus tevreden huurders op en voegt op hele verschillende plekken bijzondere kwaliteit toe aan de woningvoorraad. Daarom is het niet ondenkbeeldig dat we er de komende jaren getuige van zullen zijn dat steeds meer huurders de handen uit de mouwen steken in hun eigen kluswoning.

Klik hier voor meer informatie en de downloadlink naar het rapport op de website van Platform31.

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.