Ilah Rubio schreef vandaag in het AD over ons project Citta Romana in Hellevoetsluis, dat wil herbestemmen naar een attractieve woonbuurt voor senioren. Klik hier om het artikel op ad.nl te lezen.

Hellevoetsluis mag vrijwel zeker, in het kader van een landelijke proef, een luxe vakantiepark omvormen tot grote seniorenbuurt. Het gaat om het resort Città Romana, dat aan het Haringvliet ligt en 263 bungalows telt.I

Het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat het in gesprek is met de gemeente Hellevoetsluis en het vakantiepark.

De Vereniging van Eigenaren van Città Romana wil het park al een tijdje omtoveren tot seniorenbuurt, maar de gemeente Hellevoetsluis zag dat tot nu toe niet zitten. Daar is nu verandering in gekomen. ,,Wij staan op de nominatie om deze proef te doen”, meldt een optimistische Alex Sievers, die het hele proces begeleidt.

Markt

Het vakantiepark aan het Haringvliet kwam vorig jaar al met het nieuws naar buiten een groot deel van de huizen met rieten daken in te willen zetten voor bewoning door senioren. Volgens Sievers is er een grote markt voor zo’n seniorenbuurt in Hellevoetsluis.

Direct na de bekendmaking werd hij overstelpt met reacties van geïnteresseerde senioren. Niet alleen is het voor deze groep aantrekkelijk omdat ze er samen met leeftijdsgenoten in een natuurlijke omgeving kunnen wonen. Ook kunnen ze er gebruikmaken van allerlei voorzieningen zoals het zwembad, restaurant, de pub, centrale ontmoetingsruimtes en de winkels op het park.

,,Je hebt er makkelijker aanspraak” aldus Sievers. ,,Het is een stukje gezelligheid, daar kiezen mensen voor. Zo’n buurt is ook een oplossing voor de eenzaamheid onder ouderen en er kan sprake zijn efficiëntere zorgverlening.”

Gesprek

Volgens Sievers staat de gemeente inmiddels ook positiever tegenover het initiatief. Vooral nu Hellevoetsluis meer ruimte krijgt van de provincie om woningen te bouwen. ,,We hebben inmiddels een goed gesprek gevoerd met de wethouder. Hij ziet ook kansen.‘’

Het omvormen van Città Romana naar een ouderenbuurt heeft nóg een voordeel voor Hellevoetsluis. Zo’n nieuwe buurt voor senioren zorgt voor een grotere doorstroming op de woningmarkt.

Alex Sievers, die het gehele proces begeleidt, verwacht dat er veel woningen vrijkomen voor starters. Hellevoetsluis kent wat dat betreft, net als andere gemeenten op Voorne-Putten, een groot probleem.

Volgens hem zou het ombouwen van het vakantiepark tot woonwijk eigenlijk de beste oplossing zijn voor Città Romana. Want veel vraag naar vakantiehuisjes is er volgens hem niet. ,,We verhuren al meer dan twintig jaar 70 procent van de bungalows aan de zakelijke markt. Slechts 30 procent van het park is voor toeristen.’’ Hij ziet daar geen verandering in komen aangezien het aanbod in Hellevoetsluis de afgelopen jaren enorm is gegroeid.

Volgens een woordvoerder van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken worden op dit moment verkennende gesprekken gevoerd met meerdere partijen die interesse hebben het vakantiepark te transformeren naar woonbestemming. ,,Zo is ook gesproken met Città Romana, de gemeente en provincie.’’ Er wordt gedacht aan tien proeven in het hele land, vertelt hij.

Wethouder Aart-Jan Spoon (VVD) van Hellevoetsluis is positiever dan een half jaar geleden. ,,Het rijk en de provincie staan er nu anders in en willen kijken wat de mogelijkheden zijn. De woningbehoefte in Nederland is groter dan de woningbouwproductie. Dat maakt dat rijk en provincie openstaan voor creatieve oplossingen.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.