Annelies stelt zich de aankomende weken wederom parttime op als Interim Projectleider Wonen bij Platform31. De betreffende projecten beslaan actuele thema’s voor woningcorporaties:

  • Innovatie in goedkope nieuwbouw
  • Klushuur
  • Niet-DAEB strategieën voor corporaties

Innovatie in goedkope nieuwbouw

Het project ‘Innovatie in goedkope nieuwbouw’ is een zoektocht naar slimme manieren om goedkope huurwoningen te realiseren – dat wil zeggen woningen die met een sluitende business case onder de aftoppingsgrens verhuurd kunnen worden. Succesvolle gerealiseerde betaalbare nieuwbouwprojecten krijgen een plek in de projectetalage.

NB Kent u goede voorbeeldprojecten die een plek in de etalage verdienen? Ga naar de webpagina om het project in te dienen!

Klushuur

Het concept van ‘Klushuur’: huurders krijgen de mogelijkheid om goedkoper en meer naar persoonlijke voorkeuren te wonen door zelf een deel van het onderhoud en/of de renovatie te doen. Op een aantal plekken hebben corporaties al geëxperimenteerd met dit concept, maar vooralsnog is brede toepassing uitgebleven. Platform31 is gestart met een experimentenprogramma om hierin verandering te brengen. Samen met corporaties en kennispartners wordt het concept en implementatieproces verder ontwikkeld.

Niet-DAEB strategieën voor corporaties

Hoewel de kerntaak van corporaties het ontwikkelen en verhuren van sociale huurwoningen (DAEB) is, mag een corporatie onder voorwaarden ook woningen ontwikkelen en verhuren boven de liberalisatiegrens (niet-DAEB). Als woningcorporaties kiezen voor het bouwen en verhuren van middeldure huurwoningen, moeten ze de organisatie van hun DAEB- en niet-DAEB-taken wel scheiden. Platform31 onderzoekt het toekomstige beheer- en strategisch voorraadbeleid van corporaties ten aanzien van het niet-DAEB gedeelte van de vastgoedportefeuille.

NB Wilt u meedoen aan het project? Annelies gaat graag met u over de thematiek in gesprek. Klik hier voor meer informatie.  


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.