Trends, ontwikkelingen en kansen in de vrije sector huur

De gemeente Katwijk biedt met de kernen Valkenburg, Rijnsburg en Katwijk sterk gevarieerde woonmilieus, waar starters, doorstromers, gezinnen en senioren elk hun plek vinden. In Katwijk wordt nog steeds flink gebouwd, zowel op uitbreidingslocaties als binnen de bestaande bebouwing. Als gevolg van de veranderde economische situatie, gewijzigde hypotheekvoorwaarden en trends in de sociaal-demografische ontwikkeling signaleren wij een toenemende vraag naar vrije sector huurwoningen. De gemeente Katwijk heeft in de Woonvisie Katwijk 2012-2017 de bouw van meer vrije sector huurwoningen als belangrijk beleidsdoel opgenomen.

De mogelijkheden voor vrije sector huurwoningen gaan wij samen met daartoe geëigende partijen in kaart brengen, en bekijken waar voor zowel de gemeente als een eventuele investeerder kansen liggen. Hoe ziet de markt voor vrije sector huurwoningen eruit? Wat zijn geschikte locaties? Wanneer is een locatie interessant voor een belegger? Om antwoord te krijgen op deze vragen organiseert de gemeente op dinsdag 3 december het kennisatelier ‘Huurwoningmarkt in Katwijk’, waarbij een aantal deskundigen hun visie op de kansen en mogelijkheden van vrije sector huurwoningen in Katwijk met ons delen. Het kennisatelier vindt plaats in De Burgt, Burgemeester Koomansplein 1, 2231 DA te Rijnsburg.

Programma:

Vanaf 15.30 uur Inloop met koffie en thee
16.00 – 16.10 uur Welkom en inleiding door Willem van Duijn, portefeuillehouder Wonen, Gemeente Katwijk
16.10 – 16.30 uur Trends op de woningmarkt door Alex Sievers (Beyond Now)
16.30 – 17.00 uur Perspectief vanuit de belegger (1) door Wim Wensing (directeur Amvest Investment Management)
17.00 – 17.30 uur Perspectief vanuit de belegger (2) door Giel van Wijk (Ontwikkelingsmanager bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance)

17.30 tot 17.45 uur Pauze

17.45 – 18.15 uur Perspectief vanuit de banksector door Paul de Vries (Senior Woningmarkteconoom Rabobank).
18.15 – 18.45 uur Forumdiscussie
18.45 – 19.00 uur Afsluiting en vervolg
19.00 – 20.00 uur Broodjes en aansluitende borrel


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.