Hardware, Software & Orgware

Community Development in Florida: Tampa, Orlando en Miami

Van 5 tot en met 10 februari 2017 organiseert Beyond Now haar halfjaarlijkse studiereis naar Noord-Amerika. Ditmaal opnieuw naar Florida, de plek om te leren over community development.

Nu er in de wereld van vastgoed- en woningontwikkeling sprake is van nieuw elan en we te maken hebben met bewoners die zelf het heft in handen willen nemen, is het van belang ons het blikveld te verbreden naar werkelijke kwaliteit. Op weg naar een duurzaam gezonde en aantrekkelijke woningmarkt zullen we markt moeten maken, zorgen voor onderscheidende woningen en leefmilieus, nog meer oog hebben voor wat de consument wil, inzetten op gerichte marketing en zorgen voor leefbaarheid en waardevastheid in de opvolgende jaren met klantgericht beheer en (hospitality)management. Hoe bereiken en bedienen we nou echt onze klanten? En waar kunnen we beter inzicht krijgen in de ins en outs van marketing en management dan in Amerika?

In de Verenigde Staten vinden onder de noemers New Urbanism en Community Development ruimtelijke ontwikkelingen plaats die meer bieden dan een mooie stedenbouwkundige opzet alleen. We spreken over de combinatie van hardware, software en orgware. Hardware gaat dan over de stenen en de euro’s, software over het verhaal, het merk en de identiteit. Orgware, misschien wel de meest belangrijke voor een duurzame kwaliteit, richt zich op de verantwoordelijkheden en organisatie rondom slim beheer en marketing.

De studiereis die we organiseren benadert het thema Community Development vanuit verschillende invalshoeken. Dat doen we door met verschillende mensen in gesprek te gaan: bewoners, ontwikkelaars, lifestylemanagers, architecten, makelaars, beheerders, zorgaanbieders en community builders. En dat doen we door een divers palet aan projecten te bezoeken, variërend van een high rise stedelijke mixed use setting tot de laid back omgeving van een airport community; variërend van een dynamische seniorenstad tot een family community ontwikkeld door Walt Disney; variërend van verzorgd worden op een weldadige manier tot uiterste vormen van zelfredzaamheid. Met elkaar delen we nieuwe en vernieuwde inzichten over wat interessant is voor onze diverse opgaven in Nederland.

Lessons from Florida. Gaat u mee?

Klik hier voor het uitgebreide programma en om u in te schrijven.

Voor enkele beelden uit onze eerdere studiereizen naar Florida klik hier of, gemakkelijker en beter in beeld, voor onze pagina op Pinterest.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

1 reactie

'Je moet iets bieden waar mensen zin in hebben' - Beyond Now · 27/06/2016 op 15:59

[…] geïnteresseerd in Lessons from Florida? Klik hier voor meer […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.