Ga van 7 tot 13 november 2015 met ons mee op studiereis en kom terug met 21 verrassende nieuwe inzichten voor het positioneren, realiseren en exploiteren van succesvolle woonconcepten voor senioren.

De vergrijzing, in combinatie met de huidige veranderingen in de zorg, leiden in ons land tot een mismatch van vraag en aanbod die enorme kansen met zich meebrengt. De woonwensen van ouderen zijn veel uiteenlopender dan het huidige aanbod. Daarnaast moeten we als we ouder worden meer zelf doen. En we blijven langer thuis wonen.

In het westen van de Verenigde Staten, van oudsher in trek bij senioren vanwege onder meer het aangename klimaat, bevinden zich tal van interessante voorbeelden van woonbuurten waar mensen gelukkig en zorgeloos oud worden. Ontwikkelingen waar heel duidelijk niet de alleen focus ligt op de hardware (oppervlakte van de woning, indeling, levensloopbestendigheid, voorzieningen, etc.) en de software (sfeer, uitstraling, beleving, gevoel, etc.), maar zeker ook op de orgware: hoe organiseren we een en ander? Hoe is het beheer geregeld? Hoe zien we om naar elkaar? Hoe stellen we de vraag naar zorg uit? Hoe kunnen we op een slimme manier de voorzieningen draaiende houden? Hoe verdelen we verantwoordelijkheden? Deze voorbeelden kunnen ons veel nuttige nieuwe inzichten bieden voor de uitdagingen waar we de aankomende jaren in ons eigen land mee te maken krijgen.

Daarom organiseren wij in november een studiereis naar de Verenigde Staten. We bezoeken zeer uiteenlopende en leerzame projectontwikkelingen voor senioren in Arizona, Los Angeles en Las Vegas (waaronder seniorenstad Sun City) en benaderen deze projecten en andere interessante initiatieven die we bezoeken vanuit verschillende invalshoeken. Thema’s die tijdens de reis onder meer aan de orde komen: het inspelen op de divergerende woonwensen van senioren, slimme ontwikkel- en beheermodellen, vrijwillige inzet, verleiding en marketing, nieuwe allianties, technologie en hospitality. De laatste reisdag brengen we een bezoek aan de University of Southern California waar prof. Dr. Behrokh Khoshnevis onlangs de 3D printer heeft gelanceerd die een volledig huis print in 24 uur.

Gaat u met ons mee?


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

1 reactie

Geert Claessens · 24/02/2015 op 15:27

Meld me graag aan voor jullie nieuwsbrief / uitingen

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.