Zojuist opgeleverd: de 17 woningen van fase 1 in Geworteld Wonen in RijswijkBuiten. Geworteld Wonen is een ontwikkelinitiatief van Beyond Now en Inbo. Samen met de bewoners en de gemeente Rijswijk hebben we een buurt willen opzetten waar meer dan gemiddeld aandacht is voor sociale duurzaamheid en waar de bewoners rondom een collectieve moestuin kunnen genieten van groen en gezond eten. Geworteld Wonen is een voorbeeld van een sterk vraaggericht ontwikkeling. Gestart in 2012 als initiatief vanuit Beyond Now en Inbo als professionals, zijn steeds meer bewoners aangehaakt, en hebben deze bewoners via de in 2015 opgerichte Vereniging Geworteld Wonen de rol overgenomen als opdrachtgever.

In de eerste fase zijn er twee woningtypen opgeleverd: 13 hofwoningen en 4 boerderijwoningen. Beide woningtypen maken ook deel uit van de tweede fase waarvan de bouw inmiddels is opgestart. Tegen het einde van het jaar wordt, ter afronding van de bouwactiviteiten, ook gestart met het hoofdhuis. Daarin zijn appartementen en penthouses opgenomen.

Peter-Paul en Maria zijn deelnemers van het eerste uur, en op dit moment erg blij met hun zojuist opgeleverd boerderijwoning. “Kijk hoe mooi het er bij ligt”, zegt Peter-Paul. “Wat vind je van de ruimte om ons huis? Aan twee zijden van ons huis hebben we straks een fraaie tuin. Echt heel mooi”. “We liggen ook prachtig op de zon”, vult Maria aan. “We verheugen ons erop om over een aantal weken hier naartoe te verhuizen. Maar eest nog drie weken lekker aan de slag om het binnen ook helemaal ons huis te maken”. “Je ziet dat er bijna overal hard gewerkt wordt door klusjesmannen en zo. En wij doen ook veel zelf”, vervolgt Peter-Paul. “Ulla en Marcel trekken over twee weken al hun hofwoning in, en direct erna komen Edze en Jolanda, en dan wij. Vanaf media oktober staat hier elke dag wel een verhuisauto in de straat :-)”. “Leuke naam hè? Warmoestuin”.
img_0159a

img_0147a

img_0145a

img_0144a

img_0135a

img_0129a


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

1 reactie

Naar een circulaire woningvoorraad - Beyond Now · 14/12/2016 op 16:26

[…] Geworteld Wonen […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.