In 2014 voerden we de eerste gesprekken met de gemeente Schiedam over een project dat in zou moeten spelen op de wensen en eisen van actieve senioren: ParkEntree. In ParkEntree werkte Beyond Now nauw samen met Blauwhoed, Inbo, gemeente Schiedam, D&S Vastgoed, Bots Bouw, Vitaal&Zo en de vele kopers. Vorige week is de laatste van 89 woningen opgeleverd. Ook is de lounge opgeleverd, de gemeenschappelijke ruimte die één van de plekken is om laagdrempelige ontmoetingen tussen bewoners te faciliteren.

ParkEntree is de eerste woonbuurt met het label senior smart living. De insteek van senior smart living is niet zozeer om een andere woonvorm te zijn, maar vooral om vitale senioren te faciliteren in hun eigen regie, ondernemerschap (al dan niet betaald) te stimuleren, verbindingen waar te maken, aandacht te schenken aan ontplooiing, omzien naar elkaar als vanzelfsprekend te laten zijn – geen verplichting, gewoon lekker leven mogelijk te maken op een hogere leftijd, een eventuele toekomstige zorgvraag uit te stellen, actief te zijn en blijven, en initiatiefrijk en en en ..

En dat in een buurt met een frisse uitstraling waar bewoners op allerlei momenten actief en enthousiast aan hebben bijgedragen. Fijn en trots dat ParkEntree er nu ook echt staat.

ParkEntree heeft een sterk gevarieerd woonprogramma, waarbij we goed hebben geluisterd naar de wensen van de kopers en huurders. Zo zijn er in ParkEntree tweekamerappartementen, driekamerappartementen, vierkamerappartementen, penthouses, bungalows van één verdieping, bungalows van twee verdiepingen en grondgebonden woningen die vanaf de eerste woonlaag (met trap of een woonhuislift) worden ontsloten. Behalve koopwoningen zijn er ook enkele huurwoningen.

De woningen zijn gegroepeerd rond twee gemeenschappelijke tuinen. De tuinen zijn ontworpen door landschapsarchitect Buiten5 in samenwerking met de bewoners. Waar de privé tuinen in ParkEntree bij de bungalows relatief klein zij – ook al omdat dat minder tuinonderhoud vraagt – bieden de gemeenschappelijke tuinen veel meer ruimte voor kleurrijk groen en een natuurlijke beleving. In de tuinen zorgen kleine heuveltjes voor én een accent in de tuin én bieden ze straks, als de planten die daar op staan iets meer tot wasdom zijn gekomen ook wat extra privacy.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

4 reacties

Pim van der Splinter · 05/06/2020 op 15:13

Alex ziet er fantastisch uit.

Groet Pim

H.Ton · 14/06/2020 op 09:22

Mocht er nog zo’n project met senior woningen komen in of rond Rotterdam Overschie Vlaardingen of Schiedam of nog wat vrij zijn dan meer dan geïnteresseerd hierin.

Mvg H . TON

    Peter Grootscholte · 30/01/2023 op 14:03

    Wij, een groep mensen uit Naaldwijk heeft een vereniging opgericht om aan groepswonen te kunnen beginnen.
    Dat vergt een lange weg te gaan! Wij zouden graag in contact willen komen met de iniatiefnemers van jullie groepswonen om informatie te vergaren om verder te kunnen met onze plannen. Ik hoop op deze manier dat wij een contact persoon mogen ontmoetten om over onze plannen te praten en om van jullie te kunnen leren.
    Bij voorbaat dank! hopende op een antwoord van jullie kant.

    Peter Grootscholte te Naaldwijk

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.