Voor VHV-Bulletin schreef Alex Sievers een artikel over de participatiesamenleving.

Participatiesamenleving. Het woord van het jaar 2013. Met dank aan onze koning en onze premier. Ik ben blij dat er eindelijk een woord is dat een trend vangt die al zeker 10, 15 jaar aan het opkomen is. Dat maakt het een stuk makkelijker om over dit specifieke thema te communiceren met professionals die van nature en om redenen van het behoud van de eigen banen weerbarstig zijn.

Waar we eerder gebruik maakten van termen als ‘sociale duurzaamheid’, ‘bijdrage-economie’, ‘doe-democratie’ of ‘burgerkracht’, kunnen we deze benamingen nu scharen onder de nieuwe ‘brand’ participatiesamenleving. Alhoewel de term nieuw wellicht enigszins misplaatst is, gezien de grote aantallen initiatieven die de bevolking de laatste jaren al liet zien, maar die nu in tijden van crisis, opeens in een ander licht is komen te staan. Opeens is er de acceptatie en waardering vanuit de gevestigde orde, overheden en andere professionals.

Bloeiende burgers
Als partner van adviesbureau Beyond Now werk ik al vele jaren aan conceptontwikkelingen en visiestudies in wonen, die geworteld zijn in de maatschappij en waar we woonconsumenten en woonproducenten faciliteren in hun wensen. Daarbij hoort een continu schakelen: wat kun je als bewoner of woningzoekende zelf en wanneer heb je professionele ondersteuning of assistentie nodig? Lees verder op Participatiesamenleving-vhv


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.