Op donderdag 20 mei is Beyond Now vertegenwoordigd als panellid tijdens het online congres, Samen zorgen voor prettig wonen, dat door het Ministerie van BZK, Aedes, VNG en de Woonbond wordt georganiseerd. Wat prettig wonen is mag dan verschillen per persoon en levensfase, iedereen in Nederland heeft er recht op. Een plek om zich thuis te voelen. Gelukkig slagen we er in Nederland over het algemeen goed in om mensen dit te bieden. De samenwerking tussen gemeenten, verhuurders, projectontwikkelaars, zorg- en welzijnspartijen en andere instanties leveren een belangrijke bijdrage aan het prettig wonen in ons land. Om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen hun rol kunnen blijven spelen, is het verder uitontwikkelen van deze samenwerkingen essentieel. Tijdens het congres ‘Samen zorgen voor prettig wonen’ komen alle aspecten hiervan op inspirerende wijze aan bod. Het congres gaat specifiek over samenwerking rondom sociale huisvesting in Nederland.

Leefbaarheid & Wonen met zorg

Beyond Now is panellid rond het thema Leefbaarheid & Wonen met zorg. Dagvoorzitter Marijke Roskam gaat in gesprek met Hans Adriani, wethouder Nieuwegein, Hester van Buren, directeur – bestuurder Rochdale, Rina Beers, senior beleidsadviseur Stichting Valente, Alex Sievers, conceptontwikkelaar en partner Beyond Now en Hans Ton, directeur Wonen BZK.

Hoewel het over het algemeen goed met de leefbaarheid in Nederland, dreigt de leefbaarheid in sommige wijken achteruit te gaan. Meestal zijn dit wijken met veel corporatiebezit. Woningcorporaties, gemeenten en huurdersorganisaties worden gestimuleerd om samen te werken en te investeren in leefbaarheid inzet op het mengen van wijken, het mogelijk maken van ontmoeting tussen bewoners en het investeren in sociaal beheer.

Aanmelden voor het programma kan via https://www.samenzorgenvoorprettigwonen.nl/programma


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.