Vastgoedjournaal schreef vorige week onder de titel Senior Smart Living: ‘Dit zijn geen traditionele ouderenwoningen’ over ParkEntree. Klik hier om het artikel te lezen op vastgoedjournaal.nl.

Gisteren is het symbolische startsein gegeven voor de bouw van de laatste fase van ParkEntree in Schiedam, het eerste Senior Smart Living project in Nederland waarin leuke dingen doen, gezelligheid, gezond leven en blijven, oude en nieuwe vrienden ontmoeten, centraal staan.

Wethouders Fahid Minhas (Wonen) en Patricia van Aaken (Welzijn) van de gemeente Schiedam legden samen met Phillip Smits, algemeen directeur van projectontwikkelaar Blauwhoed, de eerste steen van de ParkEntree Lounge, dat straks het kloppend hart van ParkEntree moet worden. ”ParkEntree biedt geen traditionele ouderenwoningen, maar een gemeenschap waar moderne senioren graag willen wonen”, vatte wethouder wonen Fahid Minhas het concept samen in zijn speech.

Zelfbeheer
In de ParkEntree Lounge kunnen bewoners elkaar ontmoeten en er hun eigen activiteiten ontplooien. Deze gemeenschappelijke ruimte en de binnentuinen beheren de bewoners zelf. Veelal gaan die dingen vanzelf, maar soms is een beetje ondersteuning prettig of biedt extra inspiratie net wat meer mogelijkheden. Een hospitality manager van Stichting Vitaal & Zo biedt die ondersteuning aan de bewoners van ParkEntree.

Appartementen met extra wooncomfort
Daarnaast worden in deze fase 31 appartementen gerealiseerd. Als alles volgens planning verloopt, ontvangen de eerste bewoners in maart 2020 hun toegangspasje voor hun nieuwe appartement. Géén sleutels, want de woningen worden opgeleverd met ‘keyless entry’. Deze en andere slimme oplossingen moeten het wooncomfort verhogen.

Oplevering eerste woningen ParkEntree eind 2018
ParkEntree bestaat in totaal uit 89 woningen en een gezamenlijke lounge die worden gebouwd door Bots Bouwgroep. Fase 1 is in aanbouw; de 25 veranda- en hofbungalows worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd, de 23 singelappartementen vanaf mei 2019. De 10 singelwoningen die worden verhuurd via D&S vastgoed worden naar verwachting na de zomer van 2019 opgeleverd.

In co-creatie ontwikkeld
Het leefconcept Senior Smart Living is bedacht door projectontwikkelaar Blauwhoed, Inbo Architecten en Beyond Now. In co-creatie met de doelgroep is het leefconcept in verschillende meedenksessies verder uitgewerkt naar concrete plannen voor ParkEntree.

 


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.