Op vrijdag 11 november is de verkoop gestart van nieuwbouwproject ParkEntree in Schiedam. ParkEntree is het eerste nieuwbouwproject in Nederland dat volgens het ‘Senior Smart Living’ leefconcept wordt gerealiseerd: een woonomgeving voor actieve senioren met op maat gemaakte, duurzame woningen en comfortabele voorzieningen. ParkEntree ligt aan de Parkweg, tussen Beatrixpark en de historische binnenstad van Schiedam. Het aanbod bestaat uit 25 bungalows, 10 stadswoningen, 23 singelappartementen, 31 hofappartementen en een gezamenlijke ParkEntree Lounge. 48 woningen zijn sinds 11 november in verkoop. De verhuur van de 41 vrije sectorhuurwoningen start later. Het plan is tot stand gekomen in co-creatie: door en voor de toekomstige bewoners. ParkEntree is een samenwerking tussen projectontwikkelaar Blauwhoed, Syntrus Achmea, Inbo Architecten en Beyond Now.

Wonen met een plus
“De woningen van ParkEntree zijn veel meer dan stenen alleen. Hier is ruimte voor sociale contacten en recreatie. 50-plussers barsten van de levenservaring, hebben vaak oog voor maatschappelijke issues en dragen veel bij aan onze samenleving. We horen vaak vanuit deze groep dat wooncomfort voor hen belangrijk is, maar ook een aantrekkelijke omgeving waar wat te beleven valt. Bijvoorbeeld een plek om zelf activiteiten te ondernemen, leuke dingen te doen. Met elkaar of alleen. ParkEntree biedt die gezelligheid en verbinding.”

Gezamenlijke loungeruimte met gastheer en/of -vrouw
In ParkEntree is een gezamenlijke loungeruimte met eetkamer, biljart, tv, WiFi, semi-professionele keuken en logeerunit waar bewoners gebruik van kunnen maken om elkaar te ontmoeten en om activiteiten in te organiseren. Bewoners van ParkEntree betalen voor het gebruik van de loungeruimte elke maand een bijdrage aan de ParkEntree vereniging. Deze vereniging zorgt er ook voor dat er vanuit stichting Vitaal&Zo een aantal uur per week een gastvrouw of -heer klaarstaat die de vrijwillige inzet van bewoners coördineert en aanspreekpunt is voor allerhande vragen.

Op afstand besturen van verlichting, verwarming, beveiliging en alarmering
De woningen kunnen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk voor supersnel internet. Ook zijn ze voorzien van huisbesturing. Dit maakt het op afstand besturen van verlichting, verwarming, beveiliging en alarmering mogelijk. Dankzij ‘keyless entry’ hebben bewoners geen sleutel meer nodig om de woning te openen of af te sluiten.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.