Sinds 2018 werkt Beyond Now als conceptontwikkelaar en procesbegeleider aan het vernieuwingsplan voor het dorpshart van Mierlo-Hout in Helmond. Dat doen we samen met Savant Zorg, woningstichting Compaen, QliQ Primair onderwijs, de gemeente Helmond, JYB architecten, de ondernemersvereniging en de wijkraad. Ons plan betreft de herontwikkeling van zorgcentrum Savant Alphonsus en aangrenzende percelen tot Dorpsplein Mierlo-Hout. De insteek is er één van ontmoeting, samenredzaamheid, levendigheid én de mix van bewoners mét een zorgvraag en bewoners zonder zorgbehoefte.

Inmiddels is het stedenbouwkundig plan gereed. De afgelopen weken hebben we het plan, dat we al in cocreatie hebben ontwikkeld, gepresenteerd aan omwonenden en andere betrokken stakeholders. We zijn er trots op dat we een levendige omgeving hebben weten te ontwikkelen waar mensen met en zonder zorgvraag prettig samen kunnen leven. Waar grotere en intiemere plekken elkaar afwisselen. Waar de groene kloostertuin niet een afgezonderd stukje groen is, maar onderdeel van het dorp. Waar de kapel uit 1930 met een nieuwe functie de verbinding legt met de stad. En waar groen en duurzaamheid aan de basis hebben gelegen van het gehele concept.

Onderstaande korte animatie geeft een beeld van ons plan.


Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.