Vanaf 2018 hebben we met Savant Zorg, Woningstichting Compaen, QliQ Primair Onderwijs, de Wijkraad Mierlo-Hout en de Ondernemersvereniging Mierlo-Hout gewerkt aan de herontwikkeling van het verouderde verpleeghuis Savant Alphonsus. Samen met de gemeente, Antea Group en JYB architecten hebben het afgelopen jaar de ideeën verwerkt om de procedure rond herbestemming te kunnen starten. Afgelopen dinsdag heeft de Helmondse gemeenteraad ingestemd met het bestemmingsplan, met 28 stemmen voor en 7 tegen.

In de totstandkoming hebben we nadrukkelijk samengewerkt met de Wijkraad en de Ondernemersvereniging, en hebben we een uitvoerig participatietraject vormgegeven. Juist omdat een herbestemming midden in het stedelijke gebied altijd lastig is en soms inbreuk maakt op persoonlijke belangen doordat je een algemeen belang wilt waarmaken, hebben we ervoor gekozen vaak met de omwonenden en andere betrokkenen in gesprek te gaan. In die gesprekken hebben ook veel opgehaald en meegenomen in de planontwikkeling. Voorbeelden daarvan zijn zowel programmatisch en ruimtelijke aanpassingen, alsook diverse aanpassingen om overlast te voorkomen en de privacy van de omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen. Vanzelfsprekend leidt dat soms tot verschil van mening die onder meer zijn beslag vond in de drie zienswijzen die begin dit jaar zijn ingediend – en inmiddels beantwoord.

Ook in de fase die nu aanbreekt zullen we nadrukkelijk in gesprek blijven met de buurt.

Huidige bebouwing Savant Alphonsus

Alex Sievers

Alex is al meer dan 25 jaar actief in de woningmarkt en woonbeleid. Zijn passie ligt in projecten waar elementen als gezondheid en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. "Met attractieve en verrassende woonconcepten dragen we graag bij aan een (sociaal) duurzame samenleving".

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.